Grad Velika Gorica

Vijesti

OŠ Eugena Kumičića u europskom projektu

kumicicOsnovna škola Eugena Kumičića od ove je školske godine u Comenius multilateralnom partnerstvu s njemačkom osnovnom školom Meitingen i poljskom osnovnom školom Gorzyce Wielkie. Naziv projekta je “Grenzen in Europa? – Nicht für uns!” (Granice u Europi? – Nema ih za nas!).

Koordinatorica projekta Marina Karačić, navodi kako će se u roku od dvije školske godine učenici 4. i 5. razreda međusobno upoznavati sa učenicima iz Poljaske i Njemačke i odrađivati plan predviđen programom (velikogorička svakodnevnica, kuharice, običaji za Božić, Uskrs, novine, CD-i, Skype….). Učenici će na kraju školske godine 2013./14. 5 dana boraviti u Njemačkoj.

U listopadu će OŠ E. Kumičića posjetiti Nijemci i Poljaci, a u ožujku 2015. predstavnici OŠ E. Kumičića otići će u posjet Poljskoj. Jezik projekta je njemački, a sudionici su učenici koji polaze izbornu nastavu njemačkog jezika te su se istaknuli svojim radom, zalaganjem, ozbiljnim i odgovornim ponašanjem i pristupom radu. Cilj projekta je stjecanje važnih i jedinstvenih životnih iskustva i poboljšanje znanja njemačkog jezika. Cijeli projekt programa za cjeloživotno učenje se financira iz fondova EU.