Grad Velika Gorica

Vijesti

Održana pokazna vježba Crvenog križa 'Potres 2013'

potres1U ranim jutarnjim satima 27. rujna 2013. godine, područje Velike Gorica pogodio je potres magnitude 5,7 po Richteru, sa epicentrom na području Velike Gorice. Oštećeno je nekoliko viših zgrada… Scenarij je to pokazne vježbe “Potres 2013.” koja se poteklog vikenda održala u Parku dr. Franje Tuđmana.

Iz Dječjeg vrtića Velika Gorica evakuirana su djeca, smještena u izmještajno-šatorsko naselje, popisana, a prikazano je i davanje prve pomoći ozlijeđenima, upravo onako kako se to radi u uvjetima pravog potresa.

Prezentirana je i organizacija života u šatorskom naselju, kao i postupak pročišćavanja vode.

- Cilj ove vježbe je uvježbavanje Gradskog interventnog tima, analizom i evaluacijom vježbe, otkriti slabosti i mogućnosti popravka i dopune programa edukacije ovog tima, prezentacija građanima i senzibilizacija građana, da se sami počnu pripremati za katastrofe – izjavila je Suzana Strunjak, ravnateljica Crvenog križa Velike Gorice.

Vježbi su nazočili i gradonačelnik Dražen Barišić i zamjenik gradonačelnika Ervin Kolarec. Organizatori pokazne vježbe bili su Gradski interventni tim Crvenog križa Velike Gorice, Hrvatski Crveni križ, Županijski interventni tim, DVD Velika Gorica i Dječji vrtić Velika Gorica.

potres2potres3potres4potres5