Grad Velika Gorica

Vijesti

Obilježen Dan gradske četvrti Kurilovec

kurilovecDan gradske četvrti Kurilovec obilježen je jučer polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća na mjestu pogibije kurilovečkih branitelja Nevena Veselića i Vladimira Stepanića. Neven Veselić i Vladimir Stepanić poginuli su 22. rujna 1991. u napadu zrakoplova JNA na Sajmište u Kurilovcu.

Nakon odavanja počasti na Sajmištu, mještani su se potom okupili u Spomen-parku Kurilovec pokraj spomenika na kojemu su ispisana imena kurilovečkih branitelja koji su položili svoje živote za domovinu. U spomen-parku su pročitana imena stradalih branitelja, a predsjednik gradske četvrti Ivan Novosel je u govoru naglasio kako je Kurilovec s 15 svojih mladića dao najveću žrtvu u ratu. Vijence su kod spomenika položile obitelji branitelja, gradski i mjesni čelnici te udruge koje djeluju u Kurilovcu, a potom je misu služio župnik Navještenja BDM Norbert Ivan Koprivec.

Odavanju počasti poginulim kurilovečkim braniteljima nazočili su i gradonačelnik Velike Gorice Dražen Barišić i predsjednik Gradskog vijeća Tomo Vidović.