Grad Velika Gorica

Najave

Dan jednakih mogućnosti

mogucnosti5U subotu, 21. rujna, od 09 do 12 sati na prostoru Trga kralja Tomislava održat će se već tradicionalna manifestacija Dan jednakih mogućnosti. Cilj manifestacije je senzibiliziranje javnosti za rušenje barijera i predrasuda s kojima se susreću osobe s invaliditetom.

Na Danu jednakih mogućnosti športska društva koja okupljaju osobe s invaliditetom prikazat će svoje aktivnosti, dok će se na prigodnim štandovima predstaviti udruge koje okupljaju osobe s invaliditetom ili rade u njihovu korist.

Zbog održavanja manifestacije u subotu od 8:30 do 12:00 sati bit će zatvoren promet preko Trga kralja Tomislava od skretanja na parkiralište tržnog centra do križanja sa Šetalištem F. Lučića. Za promet će biti zatvoren i Trg kralja P. Krešimira IV od križanja sa Školskom ulicom do križanja sa Trgom kralja Tomislava.

Za vrijeme privremene regulacije promet iz smjera Siska prema Zagrebu odvijat će se obilazno tj. na ulazu na Trg kralja Tomislava preusmjeravat će se desno na Ul. A. Cvetkovića, zatim Ul. A. Šenoe, Šetalište F. Lučića i dalje na Zagrebačku. Promet iz smjera Zagreba prema Sisku odvijat će se normalo bez ograničenja.