Grad Velika Gorica

Vijesti

U uređenje vrtića i škola uloženo 2,8 milijuna kuna

vrtici1Tijekom ljetnih mjeseci obnovljeni su objekti dječjih vrtića i osnovnih škola, u ukupnom iznosu od 2,8 milijuna kuna. Neke od njih obišao je gradonačelnik Dražen Barišić sa suradnicima.

- Uvjerili smo se da su objekti uređeni, dodatno opremljeni, a time i ugodniji za boravak naših najmanjih sugrađana u dječjim vrtićima kao i u osnovnim školama. Koristim ovu priliku da upozorim sve sudionike u prometu na početak školske godine i veći oprez – istaknuo je gradonačelnik te dodao kako će raskrižja osiguravati djelatnici policije, prometne jedinice mladeži i članovi dobrovoljnih vatrogasnih društava.

U prvi razred ove godine polazi 724 učenika u 38 razrednih odjela.

- Svim školarcima želim uspješnu školsku godinu, a posebice našim malim Goričanima koji ove godine kreću u prvi razred. Jedino, moram izraziti žaljenje što nova osnovna škola u Novom Čiču nije završena i ovim putem upućujem i apel Ministarstvu da problem s izvođačem radova riješi u što kraćem roku kako bi barem sljedeće školske godine imali uređenu i otvorenu novu školu – zaključio je gradonačelnik prilikom obilaska.

vrtici2vrtici3skole1skole2