- Grad Velika Gorica - http://www.gorica.hr -

Velikogorički proizvod

Posted By Gorica.hr On 27.07.2013. @ 10:02 In Vijesti | Comments Disabled

proizvod1 [1]Velikogoričani će odsad na gradskoj tržnici moći prepoznati domaće proizvođače po oznaci “Velikogorički proizvod” koju nose na žutim pregačama. Tako će biti sigurni da kupuju domaće voće i povrće, jaja, med, mliječne proozvode…

Projekt certificiranja i brendiranja velikogoričkog proizvoda najavio je gradonačelnik Dražen Barišić početkom godine, kao jednu od mjera potpore velikogoričkim poljoprivrednicima. Zamjenik gradonačelnika Stjepan Kos i pročelnica Upravnog odjela za poljoprivredu i gospodarstvo, Zlata Filipović na gradskoj su tržnici uručili certifikate prodavačima koji imaju vlastitu proizvodnju na području Velike Gorice. Osim certifikata koji jasno sadrže ime proizvođača i njegovu adresu, prodavači su dobili i pregače sa oznakom „Velikogorički proizvod“. Certifikate je izdao Grad i to na godinu dana za 24 proizvođača.

- Ovo što ste dobili su obilježja da naši građani vide da su prozvodi koje prodajete proizvedeni na velikogoričkom području. Svako od vas morat će u upravnom odjelu još i potpisat da ste upoznati s definicijama certifikata i nadam se da će te poštovati to. Nemojte prodavati proizvode koje niste prijavili, ne želimo da dođe do nesporazuma. Za sve vas koji se bavite poljoprivredom ovo je jedan veliki plus jer će građani sada uočiti da je ono što prodajete naša domaća proizvodnja koja je pod kontrolom savjetodavne službe i upravnog odjela – izjavila je pročelnica Zlata Filipović proizvođačima s velikogoričke tržnice.

-Svi oni koji su zainteresirani i imaju vlastitu proizvodnju mogu doći u naš ured u gradskoj upravi, soba 407 i dobiti sve informacije što je potrebno da se i njima izda certifikat. Isto vrijedi i za sve one koji su zainteresirani za programe sufinanciranja u poljoprivredi i gospodarstvu, također nam se mogu obratiti za informacije ili na stranicama Grada putem interneta provjeriti aktualne natječaje – dodala je Filipović.

Trenutno ima nekoliko programa potpora i subvencija za koje se poljoprovrednici mogu javiti i to za podizanje plastenika, viših i visokih tunela, sustava navodnjavanja i antifrosta, zatim sufinanciranje sadnica voća i cvijeća i za uzgoj i održavanje pčelinjih zajednica.

Proizvođači sa tržnice izrazili se veliko zadovoljstvo projektom “Velikogorički proizvod” jer se njime potiče i štiti domaća proizvodnja.

- U javnosti se širi priča kako su na tržnicama samo prekupci, koji zapravo prodaju istu robu koja se po nižim cijenama prodaje i po trgovačkim centrima. Zato je ovaj projekt jako bitan, da se nas stvarne domaće proizvođače razlikuje od prekupaca i da se promovira domaća proizvodnja – izjavio je je Srećko Šutalo, jedan od najvećih proizvođača na velikogoričkom području.

proizvod2 [2]proizvod3 [3]proizvod4 [4]proizvod5 [5]


Article printed from Grad Velika Gorica: http://www.gorica.hr

URL to article: http://www.gorica.hr/2013/07/velikogoricki-proizvod/

URLs in this post:

[1] Image: http://www.gorica.hr/wp-content/uploads/proizvod1.jpg

[2] Image: http://www.gorica.hr/wp-content/uploads/proizvod2.jpg

[3] Image: http://www.gorica.hr/wp-content/uploads/proizvod3.jpg

[4] Image: http://www.gorica.hr/wp-content/uploads/proizvod4.jpg

[5] Image: http://www.gorica.hr/wp-content/uploads/proizvod5.jpg

Grad Velika Gorica - Gorica.hr - Službeni gradski portal