Grad Velika Gorica

Vijesti

Velika Gorica dobiva prvo ulično vježbalište

sw1Ulično vježbanje (street workout) oblik je rekreacije koji svakim danom ima sve više poklonika, kako u svijetu, tako i u Hrvatskoj. Neki gradovi i mjesta u Hrvatskoj već imaju i svoja vježbalista na otvorenom za građane, a njima će se uskoro pridružiti i Velika Gorica.

Inicijativa potekla od skupine entuzijasta predvođenih Velikogoričankom Renatom Povrženić, dobila je potporu gradonačelnika Dražena Barišića. Uz stručnu i tehničku pomoć Hrvatkog saveza uličnog vježbanja, Velika Gorica ce izgraditi prvo vježbaliste na otvorenom. Sa realizacijom projekta kreće se već od idućeg tjedna.

- Mislim da je ovo sjajan projekt kojim se podiže kvaliteta življenja u našem gradu i zato zaslužuje našu punu potporu. Želimo da se naši mladi ljudi, ali i građani svih generacija što više bave aktivnostima koje pozitivno utječu na njihovo zdravlje. Na nama je da im to omogućimo, a ovakvo vježbaliste je jedan koraka prema definiranju Velike Gorice kao zdravog grada – izjavio je gradonačelnik Dražen Barišić.

sw2sw3sw4sw5