- Grad Velika Gorica - http://www.gorica.hr -

Sufinanciranje razdjelnika topline

Posted By Gorica.hr On 08.07.2013. @ 11:40 In Vijesti | Comments Disabled

grijanje [1]Pokušavajući pomoći nakon povećanja cijena toplinske energije svojim sugrađanima koji se griju preko distributera toplinske energije HEP Toplinarstvo d.o.o., Grad Velika Gorica odlučio je provesti projekt poticanja korištenja razdjelnika topline i termostatskih ventila u stambenim zgradama na svome području.

Naime, najjednostavniji način kontrole stvarno utrošene ogrjevne energije u starijim zgradama u kojima nije tehnički moguće ili ekonomski opravdano uvođenje vlastitih kalorimetara za pojedine stanove, jest ugradnja razdjelnika topline i termostatskih ventila na svako grijaće tijelo u stanu. Na taj način korisnicima se omogućuje plaćanje stvarno utrošene ogrjevne energije, za razliku od postojećeg sustava gdje se naplata obavlja prema površini grijanog prostora.

Nakon Odluke Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost kojom je prihvaćena ponuda za Program poticanja korištenja razdjelnika topline i termostatskih ventila u stambenih zgradama i za koji se odobrava financijska pomoć u visini do 39,5% opravdanih troškova, tj. u iznosu od 1.381.117,50 kn, Grad je sa Fondom potpisao Ugovor o zajedničkom sufinanciranju navedenog Programa. Na ovaj način građanima će biti sufinancirano 50 posto troškova ugradnje razdjelnika.

Grad je proveo natječaj te objavljuje Prijedlog Liste prvenstva za sufinanciranje ugradnje razdjelnika topline i termostatskih ventila u st. zgradi/nizu koja ima zajedničko mjerilo toplinske energije u toplinskoj podstanici u CTS na području Grada Velike Gorice. Lista je na oglasnoj ploči Grada Velike Gorice objavljena u petak, 5. srpnja 2013. Svaki sudionik može podnijeti pismeni prigovor na Listu u roku pet (5) dana od dana objavljivanja Liste.

Priloženo:

Prijedlog Liste prvenstva (PDF) [2]


Article printed from Grad Velika Gorica: http://www.gorica.hr

URL to article: http://www.gorica.hr/2013/07/sufinanciranje-razdjelnika-topline/

URLs in this post:

[1] Image: http://www.gorica.hr/wp-content/uploads/grijanje.jpg

[2] Prijedlog Liste prvenstva (PDF): http://www.gorica.hr/dokumenti/lista-razdjelnici.pdf

Grad Velika Gorica - Gorica.hr - Službeni gradski portal