Grad Velika Gorica

Obavijesti

Remont pruge od Velike Gorice do Turopolja

kolodvorHrvatske željeznice obaviještavaju kako zbog radova na pruzi Zagreb – Sisak, tijekom srpnja obustavlja željeznički promet na navedenpj dionici, te će putnike prevoziti autobusi.

Tijekom proljeća započeli su radovi na dionici Zagreb Glavni kolodvor- Zagreb Klara koji još traju, a HŽ Infrastruktura nastavlja s kapitalnim remontom na sisačkom pravcu, pa slijede radovi na dionici Velika Gorica-Turopolje, kolodvoru Sisak, na mostu Buna i kolodvoru Sisak Caprag.

Umjesto vlakova na dionici Velika Gorica – Sisak (Sisak Caprag) putnike će prevoziti autobusi, i to od 3. do 5. srpnja od 7:30 do 14:30 sati te od 6. do 28. srpnja tijekom cijelog dana. Od 28. srpnja nadalje putnici će se autobusima prevoziti samo na relaciji Velika Gorica – Turopolje – poručuju iz HŽ-a, dionica Velika Gorica-Turopolje palnira se završiti do svibnja 2014.godine.

Tijekom posebne regulacije željezničkog prometa, a zbog udaljenosti željezničkih stajališta od glavnih cesta, tijekom posebne regulacije prometa autobusi će se ponegdje zaustavljati na glavnoj cesti, a ponegdje na željezničkome stajalištu.
Točna mjesta zaustavljanja autobusa koji će putnike tijekom srpnja prevoziti umjesto vlakova:

- Zagreb glavni kolodvor, autobus stoji na ugibalištu kod Importanne centra (samo brzi vlakovi broj 396 i 397 te vlakovi broj 760 i 761)

- autobusni kolodvor Velika Gorica, za autobuse koji voze umjesto brzih vlakova 396 i 397 te vlakova broj 760 i 761

- kolodvor Velika Gorica, autobusi koje voze umjesto svih ostalih vlakova stoje na platou nasuprot kolodvorske zgrade

- stajalište Mraclin, autobus stoji na autobusnom stajalištu na glavnoj cesti D 30

- kolodvor Turopolje, autobus stoji kod kolodvorske zgrade

- stajalište Pešćenica, autobus stoji na autobusnom stajalištu kod crkve

- kolodvor Lekenik, autobus stoji na autobusnom stajalištu u centru kod zgrade općine

- kolodvor Greda, autobus stoji ispred vatrogasnog doma u mjestu Greda

- stajalište Stupno, autobus stoji na glavnoj cesti, u blizini željezničkog stajališta

u naselju Odra

- kolodvor Sisak, autobus stoji ispred kolodvorske zgrade

- kolodvor Sisak Caprag, autobus stoji ispred kolodvorske zgrade.

Putnici koji imaju mjesečnu, višemjesečnu ili godišnju pretplatnu kartu, a koji tijekom radova neće koristiti željeznički prijevoz na blagajnama trebaju ovjeriti svoje karte kako bi im HŽ Putnički prijevoz vratio novac za neiskorištena putovanja od dana ovjere.

Dodatne informacije o posebnoj regulaciji željezničkog prometa tijekom radova putnici mogu dobiti na telefonskome broju 060 333 444 ili na željezničkim kolodvorima. Također zbog posebne regulacije prometa, odnosno neophodnog presjedanja iz vlaka u autobus, očekuju se kašnjenja do 15 minuta u odnosu na redoviti vozni red vlakova.