Grad Velika Gorica

Vijesti

Velikogoričke atletske nade

valentina2Velikogoričanke Valentina i Ivana Mužarić, prvakinje u bacanju diska i kugle, danas su imale prijem u gradskoj upravi gdje ih je ugostio resorni zamjenik gradonačelnika Ervin Kolarec.

Valentina Mužarić je hrvatska juniorska i seniorska rekorderka u bacanju kugle. Ove je godine hitcem daljine 17,52 m ispunila olimpijsku B normu, kvalificirala se za svjetsko prvenstvo u Moskvi, a trenutno drži drugi rezultat u Europi u kategoriji mlađih seniora. Jedna je od atletskih imena koje ćemo sigurno pratiti na slijedećim Olimpijskim igrama.

- Za sada sve ide jako dobro, rezultati su očekivano dobri unatoč malim ozljedama i spremam se za europsko prvenstvo te se nakon Moskve vraćam u Ameriku gdje me čeka sezona za sveučilište – kaže Valentina.

Veći dio godine je Valentina u Americi gdje studira i nastupa na svoje sveučilište. Prvu godinu je provela na Virgina Techu, a sada je studentica Menadžmenta na Sveučilištu Aubrun u Alabami.

Mlađa sestra Ivana je mlađejuniorska, juniorska i mlađeseniorska prvakinja Hrvatske u bacanju diska te seniorska prvakinja Hrvatske u bacanju kugle. Već u prvoj godini treniranja izborila je svoje mjesto u hrvatskoj juniorskoj reprezentaciji te je proglašena mladom nadom atletike od strane Hrvatskog olimpijskog odbora. Trenutno se priprema za nastup na svjetskom prvenstvu u Ukrajini, europskom juniorskom prvenstvu u Italiji, Balkanijadi u Turskoj te za susret juniorskih reprezentacija u Češkoj.

- Ova dva velika natjecanja u Italiji i Ukrajini su očekivanja za ovu godinu i nadam se dobrom rezultatu – kratko je rekla Ivana.

Znajući da djevojke imaju 21. odnosno 17. godina, možemo reći da ih čeka svjetla sportska budućnost u kojoj će pronositi ime Hrvatske i Velike Gorice.

- Vidljivo je po ovim rezultatima da će cure ubuduće nastupati na Olimpijadi, europskim i svjetskim prvenstivma i od njih kao vrhunskih sportašica Velike Gorice, njihove Kosnice, možemo očekivati kvalitetne rezultate – rekao je djevojkama Ervin Kolarec u zahvali za promociju grada i sporta.

valantina1