Grad Velika Gorica

Najave

Sajam energetske učinkovitosti u Velikoj Gorici

energijaU sklopu Energetskog dana Zagrebačke županije koji će se održati u petak, 14. lipnja 2013. godine u Pučkom otvorenom učilištu u Velikoj Gorici održat će se i Sajam energetske učinkovitosti na kojemu će se predstaviti izlagači s proizvodima iz područja primjene obnovljivih izvora energije i energetske učinkovitosti.

Sajam energetske učinkovitosti bit će za sve posjetitelje otvoren od 9:00 do 18:00 sati na lokaciji ispred Pučkog otvorenog učilišta Velika Gorica. Izlagači će zainteresiranim posjetiteljima pružiti sve informacije o mogućnostima primjene obnovljivih izvora energije (solarnih kolektorskih sustava za grijanje i pripremu potrošne tople vode te kotlovima na biomasu) i energetskoj efikasnosti u zgradarstvu (toplinska izolacija vanjskih zidova, ugradnja razdjelnika topline i regulacije sustava grijanja). Uz navedeno, na sajmu će biti izložena hibridna i elektro vozila.

Izlagači na sajmu obnovljivih izvora energije i energetske efikasnosti su: Siemens + TI SAN, Vaillant, Robert Bosch, Optiterm, Brunata, Tomsan, Knauf insulation, Citroen Hrvatska, Zelena akcija Mičevec, ITD-TIM/REL-ELEKTRO, HD-Comsys, Margor-prom, LEDON tehnologija, Srednja strukovna škola Velika Gorica, Grad Velika Gorica, Eko-regija Velika Gorica, GSG Velika Gorica.

Ujutro u 10 sati u vijećnici POUVG-a će se održati tematska konferencija na kojoj će REGEA predstaviti projekte energetske učinkovitosti Zagrebačke županije, Grad Velika Gorica će predstaviti projekte koji se provode u suradnji s Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost te održati prezentaciju projekta „Sustavno gospodarenje energijom u zgradama u vlasništvu Grada Velike Gorice“, koji u suradnji s Gradom provodi ured Programa Ujedinjenih naroda za razvoj u Republici Hrvatskoj. Predstavit će se i Eko-regija Kaindorf / Eko-regija Velika Gorica.