Grad Velika Gorica

Najave

Ronite u parku dr. Franje Tuđmana

ronjenje1“Pogled u plavo – promocija Hrvatske kroz ronjenje”, jedinstveni trodnevni događaj ovoga će vikenda Velikogoričanima dati priliku da uz instruktora ronjenja isprobaju ronilačku opremu te zajedničkim uronom u montažnom bazenu pogledaju podvodnu izložbu fotografija podvodnog fotografa Marjana Radovića.

Manifestacija će se održavati dana 14., 15. i 16. lipnja u Parku dr. Franje Tuđmana gdje će biti postavljen bazen sa podvodnom izložbom fotografa Marjana Radovića. Promocija će se odvijati na način da se svim zainteresiranim građanima omogući besplatan uron u kompletnoj ronilačkoj opremi (odijelo, boce, regulator i maska) uz obuku profesionalnih instruktora ronjenja, te uz pratnju istih i obilazak podvodne izložbe.
Uz specijalistički tim ronioca Hrvatskog Crvenog Križa u promociji ronjenja će sudjelovati i ronioci RK HRVI Nemo Adriatic i RK Roniti se mora.

Noćno ronjenje za odrasle

U petak će bazen biti na raspolaganju građanima od 14 do 20 sati. U subotu od 10 do 20 sati je ronjenje za djecu, a od 20 do 23 sata noćno ronjenje za odrasle. U nedjelju, 16. lipnja, bazen će ponovno biti na raspolaganju građanima od 10.00 do 20.30 sati nakon čega slijedi program u kojemu će se građanima i medijima obratiti gradonačelnik g. Dražen Barišić. Gradonačelnik će u sklopu humanitarnog dijela Projekta uručiti i donaciju ravnateljici Crvenog križa gđi. Suzani Strunjak, a svjetski i europski rekorder u ronjenju na dah Goran Čolak demonstrirat će atraktivan uron u disciplini statika uz laser show.

ronjenje2