- Grad Velika Gorica - http://www.gorica.hr -

Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost prihvatio još jedan projekt Grada Velike Gorice

Posted By Gorica.hr On 07.06.2013. @ 07:11 In Vijesti | Comments Disabled

kumicic [1]Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost objavio je Odluku o odabiru korisnika sredstava FZOEU radi zajedničkog sufinanciranja projekata energetske učinkovitosti u zgradarstvu, kojom je za sufinanciranje u visini 40% ukupnih troškova prihvaćen projektni prijedlog Upravnog odjela za prostorno planiranje i zaštitu okoliša Grada Velike Gorice, kojim se predlaže rekonstrukcija cjelokupne električne rasvjete OŠ Eugena Kumičića u Velikoj Gorici.

Ukupna vrijednost projekta procijenjena je na 740.000 kuna, a Fond će ga sufinancirati sa 296.000 kuna. Projektom je predviđena ušteda električne energije u visini 50.516 kWh godišnje, odnosno smanjenje troškova za električnu energiju u iznosu 82.804,52 kune na godišnjoj razini. Uštede će se postići zamjenom cjelokupne električne rasvjete škole LED električnim svjetiljkama, što će dovesti i do smanjenja ukupne instalirane snage električnih potrošača sa 65 kW na svega 23 kW.
Ovime je Fond prihvatio za sufinanciranje i peti od pet projektnih prijedloga Grada Velike Gorice prijavljenih na natječaj za sufinanciranje projekata energetske učinkovitosti u prosincu 2012. godine, čime se učinak uspješnih prijava projekata Fondu popeo na 100%.


Article printed from Grad Velika Gorica: http://www.gorica.hr

URL to article: http://www.gorica.hr/2013/06/fond-za-zastitu-okolisa-i-energetsku-ucinkovitost-prihvatio-jos-jedan-projekt-grada-velike-gorice/

URLs in this post:

[1] Image: http://www.gorica.hr/wp-content/uploads/kumicic6.jpg

Grad Velika Gorica - Gorica.hr - Službeni gradski portal