Grad Velika Gorica

Vijesti

Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost prihvatio još jedan projekt Grada Velike Gorice

kumicicFond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost objavio je Odluku o odabiru korisnika sredstava FZOEU radi zajedničkog sufinanciranja projekata energetske učinkovitosti u zgradarstvu, kojom je za sufinanciranje u visini 40% ukupnih troškova prihvaćen projektni prijedlog Upravnog odjela za prostorno planiranje i zaštitu okoliša Grada Velike Gorice, kojim se predlaže rekonstrukcija cjelokupne električne rasvjete OŠ Eugena Kumičića u Velikoj Gorici.

Ukupna vrijednost projekta procijenjena je na 740.000 kuna, a Fond će ga sufinancirati sa 296.000 kuna. Projektom je predviđena ušteda električne energije u visini 50.516 kWh godišnje, odnosno smanjenje troškova za električnu energiju u iznosu 82.804,52 kune na godišnjoj razini. Uštede će se postići zamjenom cjelokupne električne rasvjete škole LED električnim svjetiljkama, što će dovesti i do smanjenja ukupne instalirane snage električnih potrošača sa 65 kW na svega 23 kW.
Ovime je Fond prihvatio za sufinanciranje i peti od pet projektnih prijedloga Grada Velike Gorice prijavljenih na natječaj za sufinanciranje projekata energetske učinkovitosti u prosincu 2012. godine, čime se učinak uspješnih prijava projekata Fondu popeo na 100%.