- Grad Velika Gorica - http://www.gorica.hr -

Velika Gorica ima pravo na svoj centar grada

Posted By Gorica.hr On 03.05.2013. @ 16:27 In Vijesti | Comments Disabled

centar [1] Uvođenje zone smirenog prometa na području Trga Kralja Tomislava prvi je korak ka stvaranju centra Velike Gorice bez automobila. Uređenje središnjeg gradskog trga sa upravnim, trgovačkim, ugostiteljskim i kulturnim sadržajima jedan je od projekata gradskog razvojnog programa Gorica 2020.

- Velika Gorica ima pravo na svoj centar grada bez automobila, pa je zona smirenog prometa jedan od preduvjeta koje je Grad Velika Gorica napravio u tom smjeru. Taj sam projekt najavio prije četiri godine, tijekom ovog mandata ga i započeo, a u narednom mandatu ću ga i dovršiti. Svakodnevno dobivam izraze potpore Velikogoričana tom, za Grad prevažnom projektu – izjavio je gradonačelnik Dražen Barišić.

U prvim danima navikavanja na novu regulaciju prometa, prisutna je gužva, pa se vozači mole za razumijevanje, a svi vozače koji idu u smjeru Zagreba pozivaju se da koriste obilaznice, kako sjevernu, tako i onu južnu.

- Pozivam saborsku zastupnicu Vesnu Fabijančić Križanić, neka svoju energiju umjesto na stopiranje ovog i drugih projekata u Velikoj Gorici, usmjeri na utjecaj na Vladu Zorana Milanovića kako bi se projekti koji su davno trebali biti završeni, konačno i dovrše. Pri tom mislim na samu Istočnu obilaznicu i desno skretanje kod Veterinarske stanice na ulazu u Veliku Goricu iz smjera Siska – dodao je gradonačelnik Barišić..

glavnitrg-mix [2]


Article printed from Grad Velika Gorica: http://www.gorica.hr

URL to article: http://www.gorica.hr/2013/05/velika-gorica-ima-pravo-na-svoj-centar-grada/

URLs in this post:

[1] Image: http://www.gorica.hr/wp-content/uploads/centar7.jpg

[2] Image: http://www.gorica.hr/wp-content/uploads/glavnitrg-mix.jpg

Grad Velika Gorica - Gorica.hr - Službeni gradski portal