Grad Velika Gorica

Vijesti

Velika Gorica ima pravo na svoj centar grada

centar Uvođenje zone smirenog prometa na području Trga Kralja Tomislava prvi je korak ka stvaranju centra Velike Gorice bez automobila. Uređenje središnjeg gradskog trga sa upravnim, trgovačkim, ugostiteljskim i kulturnim sadržajima jedan je od projekata gradskog razvojnog programa Gorica 2020.

- Velika Gorica ima pravo na svoj centar grada bez automobila, pa je zona smirenog prometa jedan od preduvjeta koje je Grad Velika Gorica napravio u tom smjeru. Taj sam projekt najavio prije četiri godine, tijekom ovog mandata ga i započeo, a u narednom mandatu ću ga i dovršiti. Svakodnevno dobivam izraze potpore Velikogoričana tom, za Grad prevažnom projektu – izjavio je gradonačelnik Dražen Barišić.

U prvim danima navikavanja na novu regulaciju prometa, prisutna je gužva, pa se vozači mole za razumijevanje, a svi vozače koji idu u smjeru Zagreba pozivaju se da koriste obilaznice, kako sjevernu, tako i onu južnu.

- Pozivam saborsku zastupnicu Vesnu Fabijančić Križanić, neka svoju energiju umjesto na stopiranje ovog i drugih projekata u Velikoj Gorici, usmjeri na utjecaj na Vladu Zorana Milanovića kako bi se projekti koji su davno trebali biti završeni, konačno i dovrše. Pri tom mislim na samu Istočnu obilaznicu i desno skretanje kod Veterinarske stanice na ulazu u Veliku Goricu iz smjera Siska – dodao je gradonačelnik Barišić..

glavnitrg-mix