Grad Velika Gorica

Vijesti

Prijedlog novog izgleda centra Velike Gorice

final001Uvođenjem zone smirenog prometa od 40 km/h kroz Zagrebačku ulicu, te očekivanim skorašnjim otvaranjem istočne obilaznice za Domovinski most, steći će se uvjeti za nastavak redefiniranja novog centra Velike Gorice bez automobila. Dovršeno je idejno rješenje uređenja novog centra, a sada su na redu prijedlozi građana Velike Gorice i velikogoričke javnosti.

Dio grada zahvaćen ovim projektom u dužini od cca 770 m u smjeru istok zapad, i dio šetališta Franje Lučića prema sjeveru u dužini od cca 130 m transformira se u pješačku zonu, s mogućnošću povremenog kolnog prometa tj. servisiranja sadržaja koji se nalaze u pješačkoj zoni.

Samo uređenje prema ovom prijedlogu izvodilo bi se u tri glavne faze, od kojih je prva, kao preduvjet kolnog prometnog rješenja, izgradnja kružnog toka na križanju Sisačke ulice, južne ulice trga kralja Petra Krešimira IV i Ulice Antuna Cvetkovića. Druga faza je uređenje Trga kralja Tomislava, od kružnog toka do spoja sa Šetalištem Franje Lučića. Treća faza je uređenje dijela Zagrebačke ulice i Šetališta Franje Lučića, unutar obuhvata, od čega je svaku od ulica moguće i odvojeno uređivati (moguće podfaze).

Svoje mišljenje o predloženom idejnom rješenju uređenja centra grada, kako sami vide novi centar i koje sadržaje bi željeli vidjeti u centru građani Velike Gorice mogu iskazati putem maila: gorica@gorica.hr, na internet stranicama programa Gorica 2020 (www.gorica2020.eu) i na Facebook stranici Gorica 2020.

final002final003final004VGorica_IR_500