Grad Velika Gorica

Vijesti

Gradonačelnik Barišić osudio Vladinu najavu novog poskupljenja grijanja

umirovljenici- Kao gradonačelnik Velike Gorice moram reagirati na najavu novog poskupljenja grijanja koje je najavio ministar gospodarstva u SDP-ovoj Vladi, Ivan Vrdoljak – rekao je danas gradonačelnik Dražen Barišić.

Nakon što je prošle godine Sabor RH oduzeo gradovima pravo odlučivanja o cijeni grijanja, a za tu odluku su glasali i saborski zastupnici iz Velike Gorice – Vesna Fabijančić Križanić i Goran Beus Richembergh, građanima Velike Gorice grijanje je realno poskupilo gotovo 50 %.

- Sada se već najavljuje novo poskupljenje. Javno postavljam pitanje i predsjedniku Vlade i saborskim zastupnicima koji o poskupljenju odlučuju, kako misle da će građani Velike Gorice , posebice umirovljenici plaćati astronomske račune za grijanje? – rekao je Barišić.

Najava novog poskupljenja grijanja je velika sramota i ponovna potvrda da aktualna SDP-ova Vlada jedino što zna raditi je donositi odluke o poskupljenjima koja terete kućne budžete naših građana. Ovaj prijedlog Zakona o tržištu toplinske energije, za koji će ponovno glasati i saborska zastupnica Fabijančić Križanić Velikogoričanima će donijeti novo poskupljenje. Sramota je što rade. Mi to nećemo dozvoliti. Oni neka izglasavaju zakone i bore se za poskupljenja, ali Grad Velika Gorica prijedlog SDP-a odbacit će uvođenjem alternativnih načina opskrbe toplinskom energijom. Jedan od njih je i Solarni grad, koji sam već najavio – zaključio je gradonačelnik Dražen Barišić..