Grad Velika Gorica

Vijesti

Geoportal Grada Velike Gorice: Lakši pregled prostornih planova

geoGrađani Velike Gorice od danas mogu brže i jednostavnije pregledavati prostorne planove, putem geoportala Grada Velike Gorice. Geoportal možete otvoriti ovdje.

Gradski geoportal predstavlja jedinstvenu točku pristupa svim prostornim podacima na području Grada Velike Gorice. Sastoji se od niza zemljovida (podloga i slojeva) topografske karte, digitalne orto-foto karte Velike Gorice i okolice, prostornih planova, planova infrastrukturnih sustava, granica gradskih četvrti i mjesnih odbora, koji se mogu pregledavati samostalno ili kombinirano. Korisnici sami odabiru koje podloge i slojeve žele uključiti u pregled, a pomoću klizača ispod svakog od odabranih slojeva mogu podesiti njihovu transparentnost.

- Geoportal je samo jedan u nizu projekata kojim uz korištenje suvremenih informacijskih tehnologija želimo građanima izaći u susret, olakšati im dobivanje potrebnih informacija i ishođenje dozvola i potvrda, uz unaprijeđenje efikasnosti rada gradske uprave. Uveli smo e-pisarnicu čime smo građanima omogućili praćenje statusa njihovih predmeta putem interneta, uveli smo informacijski sustav za izdavanja akata gradnje čime smo ubrzali postupak legalizacije i izdavanja lokacijskih i drugih dozvola, a gradsku upravu smo povezali na svjetlovodnu infrastrukturu – izjavio je gradonačelnik Dražen Barišić.

- Sve te aktivnosti pod zajedničkim nazivnikom “eGorica – Digitalni grad” dio su gradskog razvojnog programa “Gorica 2020″ – dodao je Barišić.

Geoportal Grada Velike Gorice izgrađen je na istoj platformi na kojoj je izgrađen i geoportal Grada Zagreba, a uz postojeće informacije, geoportal će se kontunirano nadopunjavati dodatnim inforacijama i zemljovidima, odnosno slojevima. Osim na računalima, geoportal se može pregledavati i na tabletima i mobilnim uređajima.