Grad Velika Gorica

Vijesti

Dovršetak škole u Novom Čiču do kraja godine

skola1Iako je bilo planirano da škola u Novom Čiču bude dovršena tijekom nadolazećeg ljeta, te da u jesen ove godine otvori vrata učenicima, zbog kašnjenja u izvođenju radova to se ipak neće dogoditi. Svoje nezadovoljstvo kašnjenjem izgradnje izrazio je tijekom današnjeg posjeta gradilištu i gradonačelnik Dražen Barišić.

- Škola u Novom Čiču jedan je od najvećih projekta koji su u tijeku i koje je Grad financirao zajedno s resornim ministarstvom. Glavni investitor je Vlada Republike Hrvatske koja je izabrala izvođača radova i dinamika radova u njihovim je rukama. Ne mogu bit zadovoljan trenutnom dinamikom jer se rokovi stalno pomiču, a prema posljednjim informacijama koje smo dobili od izvođača, “Tempo inženjering”, škola bi mogla biti gotova do 1. siječnja, no čini mi se da je i to upitno – izjavio je na gradilištu u Novom Čiču, gradonačelnik Dražen Barišić.

Konstrukcija je završena, uskoro bi trebala biti stavljena stolarija a nakon toga kreću unutarnji radovi. Grad planira i izgradnju školske sportske dvorane, koja nije u prvotnom projektu. Natječaj bi trebao pokrenut do kraja godine natječaj, a očekuje se financijska pomoć Zagrebačke županije i Vlade.

Škola u Novom Čiču prvi je novoizgrađeni objekt nakon škole u Velikoj Mlaki koja je niknula početkom devedesetih. Na površini od 2500 četvornih metara predviđeno je 4 učinica razredne nastave i 8 učionica predmetne nastave, knjižnicu, učionicu za produženi boravak i kabinete i prostor za upravu. U projektu koji je u izgradnji nije uključena sportska dvorana za koju već postoji građevinska dozvola.

- Pozivam resorno ministarstvo da se probudi i posveti malo pažnje ovom projektu. Ne želim vjerovati da je tu bilo možda i političkih usporavanja i interesa jer imamo nekoliko značajnih gradilišta u tijeku i htjeli bi da se završe čim prije i škola u Novom Čiču, ali i da se završi traka za desno skretanje na ulazu u Veliku Goricu, i da se otvori autocesta prema Domovinskom mostu jer radovi su završeni, i može se dobiti uporabna dozvola – poručio je gradonačelnik i najavio kako će osobno svaka dva tjedna fotografirati radove u Novom Čiču kako bi na gradskim stranicama mogli objaviti napredak na gradilištu škole.

skola2skola3skola4skola5