Grad Velika Gorica

Najave

U subotu Turopoljska šetnica

IMG_1959U subotu 20. travnja održava se Turopoljska šetnica koja će okupiti pedesetak kulturno-umjetničkih društava i oko 1500 izvođača koji će nakon šetnje gradom sudjelovati u programu u parku dr. Franje Tuđmana.

Zajednica kulturno-umjetničkih društava Grada Velike Gorice ove godine slavi 15 godina rada. Tim se povodom 20. travnja organizira velika Turopoljska šetnica u suradnji s Plemenitom opčinom turopoljskom, koja je tu manifestaciju pokrenula prije više godina s ciljem da se u nju uključe Velikogoričani u narodnim nošnjama iz svojega kraja i tako pokažu šarolikost baštine Velike Gorice.

Turopoljska šetnica će ove godine okupiti 50-tak grupa i oko 1 500 izvođača koji će prošetati gradskim ulicama. U programu sudjeluju ansambli, zborovi, mali vokalni sastavi, mažoretkinje, banderij Plemenite opčine turopoljske, folklorna društva, kao i udruga uzgajivača konja Hrvatski posavac.

Svi okupljeni će u 11:00 sati krenuti iz Školske ulice preko Trga kralja Tomislava, Zagrebačke ulicom sve do Pučkog otvorenog učilišta, gdje će svi redom nastupati na pozornici, a održat će se i seoske igre koje pripremaju OSS Buševec i KUD Stari grad Lukavec.