Grad Velika Gorica

Vijesti

Tisuću folkloraša stvorilo Veliko turopoljsko srce

setnica1Velika slavljenička fotografija u obliku srca, najbolje ocrtava raspoloženje i zajedništvo velikogoričkih kulturno umjetničkih društava i njihovih gostiju.

Više od 1000 folkloraša sudjelovalo je u Turopoljskoj šetnici, kojom je Zajednica kulturno umjetničkih udruga Grada Velike Gorice proslavila svojih 15 godina uspješnog rada. U šetnici je sudjelovao i banderij Plemenite općine turopoljske, koja je prije nekoliko godina potaknula ideju šetnice.

- Obilježili smo nas rođendan na najljepši način. U zajedništvu naših folklornih društava, zborova, mažoret sastava i gostiju iz cijele Hrvatske. Bio je to prekrasan kolorit nošnji i odora u kojima su, uz pjesmu i ples, grupe prošle Zagrebačkom ulicom, a potom se nastupima predstavile u parku dr. Tuđmana – istaknuo je predsjednik Zajednice, Vladimir Štarkelj ističući zadovoljstvo što je manifestaciju prepoznao Grad i prihvatio pokroviteljstvo.

- Naši gosti su bili oduševljeni činjenicom da nam se u šetnici u narodnoj nošnji s obitelji pridružio i gradonacelnik Dražen Barišić koji i inače prepoznaje i podržava rad naših članica – kaže Štarkelj.

Program je trajao cijeli dan uz nastupe, stare seoske igre, gastro ponudu i izložbu suvenira i rukotvorina goričkih proizvođača.

- Poznato je da je Velika Gorica grad folklora i grad kulture. Čestitam Zajednici na organizaciji i na trudu koji inače ulaže u očuvanje naše baštine i kulture. Jer, upravo čuvanjem i njegovanjem naše povijesti i tradicije imamo temelj svijetle budućnosti – rekao je tijekom šetnice gradonačelnik Dražen Barišić uz poruku kako Velika Gorica u svim svojim segmentima djelovanja ide velikim koracima naprijed.

IMG_7408IMG_7448IMG_7478IMG_7485IMG_7547IMG_7658IMG_7676IMG_7428