Grad Velika Gorica

Građani predlažu

Nogostup i biciklistička staza prema Novom Čiču i dalje

Predlažem da se izgradi nogostup barem do Novog Čiča jer puno ljudi bi otišlo pješice i biciklom kući ili u Veliku Goricu (kada nema autobusa – subota, nedjelja), ali na siguran način. Trenutno je to jako veliki rizik jer nema niti staze niti rasvjete.

Pozdrav,

Boris Hruškar

18 komentara na: Nogostup i biciklistička staza prema Novom Čiču i dalje

  • Goran

    Podržavam prijedlog.

  • stijepo

    Odličan prijedlog!

  • Krešo

    U potpunosti podržavam prijedlog!

  • jasna

    Ne samo do Novoga Čića nego i do Vukovine.

  • kaja

    molim produžite do Ogulinca! fala

  • Danijela

    Podržavam prijedlog ! I svakako do Vukovine.

  • Mirko

    Cak ne bi trebali nista graditi samo da povuku i ociste trasu preko radara…

  • ivo

    podržavam i nadam se da će se krenuti raditi nešto i izvan centra Gorice.

  • Monika

    Puno pozivnih zahtjeva, ali pitam se tko to u gradskoj upravi VG čita? Kad do sada nisu uspjeli riješiti povezivanje između Buzina i Zagreba, kako onda da riješe biciklističku stazu do Vukovine? Možda da pogledaju kako biciklističke staze rješavaju u Varaždinu i Bjelovaru! Ne samo da su poboljšali sigurnost biciklista, pješaka i vozača, već su to iskoristili i za turizam. Oni ipak rade na razvoju svog područja i koriste ono što imaju, bez da moraju puno ulagati. A naši velikogorički viječnici? Očito da ne znaju voziti bicikl, pa ih nije ni briga!

  • nevres

    Za bicikliste obavijest mnogi to ni neznaju da je već godinu i pol obavezan reflektirajući prsluk kao i svjetla(300kn+300kn kazna).Neki biciklisti voze se u kontra smjeru vikendom i obiteljski što je kazna i puno veća pogotovo na relaciji prema Novom čiću i Jagodnom.Pozdrav

  • Dinko

    Podržavam ideju!

    Također, slično bi trebalo – kao zajednički projekt sa gradom Zagrebom – biciklističku stazu od Velike Mlake dalje preko Buzina prema Novom Zagrebu. Time bi se bitno unaprijedila kvaliteta biciklističkih pravaca od Velike Gorice prema Zagrebu.

    Vjerujem da bi se preko EU fondova za regionalni razvoj mogao dobiti dio potrebnih sredstava, na način kako je to odrađeno već na više primjera unutar Hrvatske (”Parenzana” u Isti, ili preko projekata graniče suradnje sa Mađarskom, Slovenijom …) više na: http://www.delhrv.ec.europa.eu/?lang=hr&content=3752

  • Boris

    svakako sam za biciklističke staze u svim smjerovima iz Velike Gorice. Ne razumijem zašto nisu napravili stazu i uz novu obilaznicu prema Domovinskom mostu.

  • Stjepan L.

    Definitivno podržavam ideju, iako nisam biciklista. Za razliku od gore spomenutog Varaždina i Bjelovara, smatram da su ceste u okolici Velike Gorice znatno prometnije (pogotovo na dionici VG-Sisak), te se na njima svako malo događaju nekakve prometne nezgode, upravo zbog nedostatka staze, a zbog povećanja biciklističkog prometa u zadnjih nekoliko godina.

  • Ksenija Maric

    Dali postoju jedan ogradjeni prostor za istrcavanje psa u okolici Velike Gorice, negdje iza Rakarja. Ako postoji koja je tocna lokacija, dali je necim obiljezen prostor i dali je dostupan svima? Nesto sam cula o tome ali nista konkretno, pa ako netko zna neka napise. Hvala

  • Sanja

    Grad je prije nekoliko godina raspisao natjecaj i ponudio zemljiste za takozvanu livadu za pse. Vjerojatno im je u planu bilo da taj prostor bude dostupan svima no medutim to se nije desilo. Vec ga dobitnik natjecaja koristi u privatnu svrhu…
    Sve bi to imalo vise smisla da je isto dano kinoloskom drustvu na koristenje, ovako gradani nemaju bas nikakve koristi od njega.
    Zemljiste je najlakse naci kada po obilaznici od Panadica krenete prema pisti, a nalazi se iza posljednjih kuca s lijeve strane, ogradeno zemljiste sa stambenim kontejnerom.

  • Ksenija Maric

    Hvala Sanja , znaci to je TO! Nista za ostale pse.No ako ne netko dobio koncesiju nad terenom, ne mozemo nista. Steta.

  • mijat

    Kad planiraju završit biciklističku stazu od V Gorice do Vukovine.

  • slavenka

    Prijedlozi su konstruktivni i korisni – zaista treba napraviti biciklističku i šetačku stazu od V.Gorice do Zagreba jer se na ZET-ov autobusni prijevoz sve teže možemo osloniti?! ALI, PRIJEDLOGE TREBA NETKO OD NADLEŽNIH UOČITI DA BI “PALI NA PLODNO TLO”

Komentar

 

 

Možete koristiti ove HTML tagove

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>