Grad Velika Gorica

Najave

Najava boksačkog spektakla u Velikoj Gorici

boks1Ove subote 27. travnja u Velikoj Gorici održava se boksački spektakl, u kojem će velikogorički profesionalni boksač Ivica Bačurin pokušati doći do titule WBC prvaka Mediterana u lako-teškoj kategoriji. Protivnik hrvatskom izazivaču za titulu je Vaclav Karafiat iz Slovačke.

Meč za titulu prvaka Mediterana najavili su uz Ivicu Bačurina, zamjenik gradonačelnika Ervin Kolarec i proslavljeni hrvatski bokasčki as Željko Mavrović.

- Rado ističem da je Velika Gorica grad sporta, a to ovom manifestacijom i dokazujemo. Izuzetno smo ponosni na naše sportašice i sprotaše koji prezentiraju grad na domaćim i stranim natjecanjima. Ova manifestacija je za grad izuzetno važna, ovakav spektakl po prvi puta imamo u Velikoj Gorici – rekao je Zmjenik gradonačelnik Ervin Kolarec u ime Grada Velike Gorice koji je uz Zagrebačku županiju i druge sponzore stao iza organizacije.

Podršku ovom boksačkom susretu dao je i proslavljeni hrvatski boksaš Željko Mavrović kojemu je Bačurin sparing partner. Mavrović je posebno istaknuo da je ovakva manifestacija hrabar potez organizatora i grada, te vjeruje u odličan meč i pobjedu goričkog boksača.

- Imao sam priliku sparirati s Ivicom do prije dva tjedna dok nisam naišao na povredu. Već tada je bio u dobrim pripremama i vjerujem da je formu izbrusio. Odboksao je sjajan meč u Italiji i čini mi se da će s ovom titulom otvoriti si vrata za dalje – rekao je Mavrović.

Bačurin je na konferenciji istaknuo kako je nakon dobrih priprema spreman za meč te se zahvalio za priliku da u svome gradu boksa za tako bitan naslov.

- Najviše ću pričat u subotu kad će biti meč, ali lijepo mi je slušati riječi hvale i to mi je velika čast. Dobro sam se spremio i dat ću sve od sebe jer želim uzeti taj pojas – rekao je Ivica Bačurin.

Prije glavne borbe večeri u ringu će se prikazati i mlade boksačke nade Velike Gorice – Ivan Njegač, Antonio Klarić, Josip Krsnik i Ivor Galeković, a program će upotpuniti prezentacije borilačkih klubova. Sve započinje u subotu u 20 sati u dvorani srednjoškolskog centra!

boks2boks3boks4boks5

boks-jumbo