Grad Velika Gorica

Vijesti

Gradonačelnik Barišić ispunio obećanje dano maloj Luciji i njezinim prijateljima

lucija1Krajem prošle godine u ured gradonačelnika Velike Gorice Dražena Barišića stiglo je pismo desetogodišnje Lucije Opetuk iz Šćitarjeva. Lucija se požalila gradonačelniku na neasfaltiranu i blatnjavu cestu kojom ona i njeni školske kolege idu u školu, te pozvala gradonačelnika da ih posjeti. Pismo je uz Luciju potpisalo i njezinih dvadesetak školskih kolega.

U svom pismu Lucija je napisala:

Poštovani gradonačelniče grada Velike Gorice,

zovem se Lucija i pišem Vam pismo u ime mojih prijatelja i sebe. Moji prijatelji i ja smo iz ulice koja je udaljena od Vašeg ureda samo 8 km. Od zgrade Sabora RH udaljena je svega 15 km. Sve to ne bi bilo bitno, kada naša ulica ne bi bila blatnjava do koljena čim padne kiša. To dokazuju i slike koje sam napravila putem do škole. Njih Vam šaljem zajedno s ovim pismom. To znači da moji prijatelji, moje mlađe sestre i ja svaki dan do proljeća u školu idemo preskačući lokve vode i blata. Ovim putem pozivamo Vas da nam se jedan dan pridružite u avanturi na putu od kuće do škole i natrag. Na tom putu neasfaltirano je 400 m. To je jedina neasfaltirana ulica u Šćitarjevu. Bili bi Vam zahvalni kada biste nam pomogli u rješavanju ovog našeg problema.

Gradonačelnik je Luciju i njezine prijatelje posjetio prošle godine na Svetu Luciju, Dan Grada Velike Gorice. Tada im je obećao kako će ovoga proljeća krenuti asfaltiranje ceste kojom Lucija i njezini prijatelji idu u školu.

- Čim to vremenski uvjeti dopuste, započet ćemo sa asfaltiranjem ove ceste, tako da ni ti Lucija, a ni ostala djeca više nećete morati u školu po blatu – rekao je tada gradonačelnik Barišić.

Dano obećanje ispunjeno je ovih dana. Cesta koja spaja Gornje i Donje Šćitarjevo asfaltirana je u duljini od pola kilometra, a na početku radova gradonačelnika Barišića dočekali su Lucija i njezini prijatelji.

lucija1lucija4lucija4lucija5lucija1lucija2