Grad Velika Gorica

Vijesti

Grad Velika Gorica partner u projektu 'Pokreni promjenu – Volontiranje mladih za kulturu mira'

euGrad Velika Gorica jedan je od partnera Forumu za slobodu odgoja na njihovom odobrenom projektu IPA 2010 pod nazivom „Pokreni promjenu – Volontiranje mladih za kulturu mira“.

Forum za slobodu odgoja je 29. Ožujka 2013. potpisao ugovor u Središnjoj agenciji za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije kojim je dan kasnije, 30. Ožujka 2013., započela provedba ovog 2-godišnjeg projekta.

Glavni cilj ovog projekta je implementirati novi koncept suradnje civilnog društva i javnih ustanova koje brinu o djeci i mladima (prije svega škola, vrtića, centara za socijalnu skrb i obiteljskih centara) koji će istovremeno osnažiti, educirati i uključiti sve dionike. Na kraju projekta, izraditi će se i „Knjiga ideja za mir“ u kojem će posebnu i aktivnu ulogu imati djeca i mladi.

Osim našeg grada, partneri na ovom projektu su i Grad Zagreb, Zagrebačka županija, UMKI, Udruga Most, Osnovna škola „Tin Ujević“ iz Zagreba, Osnovna škola „Nikole Hribara“ iz Velike Gorice te Osnovna škola „Milan Brozović“ iz Kastva.