Grad Velika Gorica

Vijesti

Grad Velika Gorica osigurao dodatni tim Hitne medicine

hitna1Grad Velika Gorica iz proračunskih sredstava osigurao je dodatni tim Hitne medicine. Ugovor su danas potpisali gradonačelnik Dražen Barišić i ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu Zagrebačke županije primarijus Slavko Lovasić.
Prema uspostavljenoj mreži Grad Velika Gorica je dobio 5 timova što je zapravo smanjenje za 1 tim u odnosu na prethodno razdoblje. Na taj način Ministarstvo, je pokazalo nedovoljnu brigu za skrb 70 tisuća građana Velike Gorice i susjednih općina.

- Svima nam je poznato da je broj stanovnika Grada Velike Gorice ubrzano rastao i da je on sada oko 70.000,00 sa susjednim općinama, da je na području Grada najfrekventnija Zračna luka u Hrvatskoj, da je naša cestovna mreža jako prometna, da je konfiguracija terena zahtjevna i da je površina veća od 600 km² te da je udaljenost pojedinih mjesta od sjedišta Hitne medicinske pomoći veća i od 45 km. Zbog svega navedenog lako je zaključiti da odobreni broj timova za područje koje nema bolnicu na svome području nikako ne zadovoljava, te je ugrožavajući za zdravstvenu zaštitu naših građana. Učinili smo ono što je bilo moguće, a to je da sami osiguramo financiranje još jednog tima. Danas potpisujemo taj sporazum i barem djelomice ublažujemo nepravdu koja je nanesena građanima Velike Gorice – izjavio je gradonačelnik Dražen Barišić.

Punu podršku ovakvoj suradnji dao je župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić koji je istaknuo kako se Županija i dalje bori za promjenu uspostavljene mreže, prema kojoj je cijela Zagrebačka županija dobila samo 30 timova hitne medicine. Potpisivanju sporazuma nazočili su i zamjenik župana Rudolf Vujević te zamjenik gradonačelnika Ervin Kolarec.

hitna2