- Grad Velika Gorica - http://www.gorica.hr -

Danas Dan otvorenih vrata Pučkog otvorenog učilišta

Posted By Gorica.hr On 23.04.2013. @ 07:17 In Najave | Comments Disabled

pou [1]Pučko otvoreno učilište Velika Gorica 23. travnja 2013. otvara vam svoja vrata. Naime 23. travnja, osim što se slavi blagdan sv. Jurja, ujedno je i datum kada je davne 1960-te godine osnovana naša Ustanova pod nazivom Narodno sveučilište “Juraj Kokot”.

Ovog dana možete doći na dvije lokacije (Zagrebačka 37 i Trg Stjepana Radića 5), ući u sve prostorije, zaviriti u svaki kutak i saznati kako u cijelosti izgledaju prostori POUVG-a te što i kako se radi.

Osim toga, moći ćete razgovarati sa svim djelatnicima, ravnateljicom, tražiti pojašnjena, davati primjedbe, pokude i pohvale, pitati sve što vas zanima i malo bolje upoznati središnju kulturnu i obrazovnu ustanovu Velike Gorice.

Obrazovanje će na drugom katu prezentirati sve svoje programe – od verificiranih do kraćih tečajeva. Moći ćete vidjeti albume raznih kreativnih radionica, pogledati učione u kojima se odvija nastava, pogledati naslove udžbenika za tečajeve stranih jezika, vidjeti radove polaznika, izgled diploma i priznanja. Voditelj obrazovanja odgovarat će na sva vaša pitanja, primati sugestije i ideje o nekim novim programima.

Gradsko kazalište- Scena “Gorica” će svoj rad prezentirati u dvorani Gorica (Kino dvorana). Na pozornici možete razgledati scenografije, kostime i lutke predstava, u gledalištu vas čekaju kostimi prošlih produkcija, na zidovima će vas mali putopis voditi kroz putovanje u Sibir sa predstavom Balthazar, na prosceniju biti će izložen rad produkcije u zadnjih nekoliko godina i to kroz kritike i fotografije. A kroz sve to vode vas vrijedni ljudi kazališta Scena “Gorica”.

Kino Gorica otvorit će vrata dvorane i kino kabine. Zainteresirani mogu pogledati gdje, kako i čime se prikazuju filmovi, od voditeljice mogu saznati sve o kinematografskoj djelatnosti, a doma mogu ponijeti i filmske plakate.

Djelatnost predavanja, tribina i promocija bit će predstavljena u vijećnici projekcijom slajdova plakata, pozivnica, letaka i fotografija s održanih programa. Posjetitelji će moći svoje primjedbe, pohvale, ali prvenstveno želje za određenim temama i predavačima zapisati na papir i ubaciti u postavljenu kutiju.

Biblioteka “Albatros” predstavit će se u prizemlju i na polukatu zgrade u Zagrebačkoj 37. U prizemlju, na Jurjevskom sajmu knjiga, moći ćete, po izuzetno povoljnim cijenama nabaviti sva raspoloživa “Albatrosova” izdanja. Najradoznaliji posjetitelji moći će zaviriti i u mirni stvaralački kutić na polukatu u kojem se kreiraju “Albatrosova” izdanja. Tog dana posjetitelji će moći vidjeti film Bogdana Žižića „Dragi Vincent“, koji govori o jednom od najaktivnijih „Albatrosovih“ autora Dragutina Trumbetaša i poslušati emisije Hrvatskog radija „Slušaj kako zemlja diše“ i „Najljepši vrt“ u kojima njihova urednica Lidija Komes nadahnuto govori o knjizi „Kad otok putuje“ Irme Kovačić, koja je u „Albatrosovoj“ nakladi doživjela 2. izdanje.

Galerija Galženica (Trg Stjepana Radića 5) će izložiti sve materijale koji prate program tokom godina rada, a moći ćete dobiti i relevantne informacije o hrvatskoj i europskoj povijesti moderne i suvremene umjetnosti, ali i uvid u zavidnu arhivu u kojoj možete razgledati, čitati ili proučavati knjige i kataloge pojedinih umjetnika ili umjetničkih razdoblja.

- Pozivamo vas i na svečano otvorenje izložbe slika Božene Havlik „More i priobalje“ u Zagrebačku 37, u 19.00 sati u Izložbenom prostoru, ali vam nudimo i mogućnost da, ukoliko vas interesira, od 9 do 12 sati pogledate kako izgleda postavljanje same izložbe – stoji u najavi!

Glazbena djelatnost (Trg Stjepana Radića 5) svoj rad predstavit će kroz cjelodnevni glazbeni program, ali pored uživanja u glazbi, moći ćete vidjeti i razgledati dvoranu na prvom katu, vidjeti i kako izgleda prostor iza dvorane – iza kulisa, vidjeti neke od instrumenata, razgovarati sa glazbenicima, voditeljicom, postavljati pitanja, davati prijedloge…


Article printed from Grad Velika Gorica: http://www.gorica.hr

URL to article: http://www.gorica.hr/2013/04/danas-dan-otvorenih-vrata-puckog-otvorenog-ucilista/

URLs in this post:

[1] Image: http://www.gorica.hr/wp-content/uploads/pou2.jpg

Grad Velika Gorica - Gorica.hr - Službeni gradski portal