Grad Velika Gorica

Najave

Aktivni u proljeće

sumaricaTuristička zajednica u okviru svojih zadaća poticanja, organiziranja i provođenja akcija u cilju očuvanja turističkog prostora i zaštite prirodnog okoliša potiče građane na aktivan život i boravak u prirodi. Ljepotu našeg Turopolja najlakše ćemo očuvati svakodnevnim boravkom u prirodi i odgovornim ponašanjem prema ljepoti koju smo naslijedili.

Zajednica športskih udruga grada Velike Gorice je partner u ostvarivanju zajedničkog cilja. Organiziranjem manifestacije posvećene aktivnom odmoru na našem području predstavit ćemo građanima mogućnosti za rekreaciju u gradu i okolici.

Pozivamo vas da nam se pridružite u nedjelju, 14. travnja od 10 sati ispred Pučkog otvorenog učilišta gdje ćemo dobiti informacije o aktivnostima naših sportskih udruga, zajednički ćemo odraditi zagrijavanje te nakon toga otići u Vukomeričke gorice na pješačku poučnu stazu Šumarica.

Turistička zajednica će osigurati autobuse za prijevoz do Lakovice u Kozjači gdje je početak staze. Planirani polazak autobusa ispred Pučkog otvorenog učilišta je u 12 sati. Povratak s Krušaka će biti također organiziran autobusima.

Pješačka poučna staza Šumarica duga je oko 9 kilometara, povezuje vrh Lakovica u selu Kozjača s lugarnicom Hrvatskih šuma na Krušaku. Trasirana je i označena 2010. godine zajedničkim snagama Grada Velike Gorice, Hrvatskih šuma, Planinarskog društva Velika Gorica i Turističke zajednice grada Velike Gorice. Staza prolazi većim djelom već uhodanim šumskim i kolnim putovima, dok je manji dio kroz šumu, rekreativna je, bez velikih visinskih razlika i laganim hodom se prođe za oko dva i pol sata.