- Grad Velika Gorica - http://www.gorica.hr -

Veliki interes za tribine o legalizaciji: Gradonačelnik Barišić pozvao Vladu da smanji svoj dio troška legalizacije

Posted By Gorica.hr On 26.03.2013. @ 06:45 In Vijesti | Comments Disabled

legalizacija1 [1]Jučer su u Šiljakovini i Kurilovcu održane prve tribine o postupku legalizacije nezakonito izgrađenih objekata. Unatoč vrlo lošem vremenu, na tribinama se pojavio veliki broj građana.

O samom postupku legalizacije, potrebnoj dokumentaciji, troškovima i popustima, građanima su govorili gradonačelnik Dražen Barišić i pročelnica Upravnog odjela za prostorno uređenje i graditeljstvo Zdenka Cvahte. Uz njih, tribinama su nazočili i ostali pročelnici gradskih upravnih odjela, kao i direktori gradskih poduzeća.

Na tribinama je predstavljena i nova odluka o komunalnom doprinosu, koju je na prijedlog gradonačelnika Barišića prošloga tjedna usvojilo Gradsko vijeće. Ovom odlukom građanima i investitorima značajno je umanjen iznos komunalnog doprinosa, što će im olakšati kako postupak legalizacije, tako i investiranje u nove pogone i otvaranje novih radnih mjesta.

- Svjesni smo situacije u kojoj svi živimo, poskupljenja i povećanja poreza sa kojima se suočavamo svakoga dana, stoga smo smanjenjem komunalnog doprinosa i dodatnim popustima odlučili našim građanima izaći u susret i maksimalno smanjiti trošak legalizacije – rekao je gradonačelnik Dražen Barišić.

Na održanim tribinama nazočni građani su postavili brojna pitanja. Pozdravili su odluku kojom je smanjen komunalni doprinos, ali istakli i problem troškova koji su ostali, a na koje može utjecati samo Vlada. Pri tome se misli na troškove koje građani moraju platiti geodetima i arhitektima, kao i naknada za zadržavanje nezakonito izgrađene građevine, te vodni doprinos.

- Sa ovog mjesta, pozivam Vladu Republike Hrvatske, a pozivam i saborske zastupnike, da se založe za donošenje zakonskih izmjena i uredbi kojima će se ukupna cijena legalizacije još smanjiti. Ako smo mi kao Grad Velika Gorica mogli smanjiti svoj dio kroz smanjenje komunalnog doprinosa, onda to moraju učiniti i Vlada i Sabor – zaključio je gradonačelnik Barišić.

Večeras u 19 sati tribina će se održati u Društvenom domu u Dubrancu, za naselja Dubranec, Cerovski Vrh, Gustelnica, Bukovčak i Vukomerić.

legalizacija2 [2]legalizacija3 [3]legalizacija4 [4]legalizacija5 [5]


Article printed from Grad Velika Gorica: http://www.gorica.hr

URL to article: http://www.gorica.hr/2013/03/veliki-interes-za-tribine-o-legalizaciji-gradonacelnik-barisic-pozvao-vladu-da-smanji-svoj-dio-troska-legalizacije/

URLs in this post:

[1] Image: http://www.gorica.hr/wp-content/uploads/legalizacija11.jpg

[2] Image: http://www.gorica.hr/wp-content/uploads/legalizacija2.jpg

[3] Image: http://www.gorica.hr/wp-content/uploads/legalizacija3.jpg

[4] Image: http://www.gorica.hr/wp-content/uploads/legalizacija4.jpg

[5] Image: http://www.gorica.hr/wp-content/uploads/legalizacija5.jpg

Grad Velika Gorica - Gorica.hr - Službeni gradski portal