- Grad Velika Gorica - http://www.gorica.hr -

Stoti rođendan Pavela Novosela iz Vukovine

Posted By Gorica.hr On 28.03.2013. @ 22:08 In Vijesti | Comments Disabled

pavel1 [1]Pavel Novosel iz Vukovine proslavio je svoj 100. rođendan, a osobno mu ga je čestitao i gradonačelnik Dražen Barišić. S košarom voća i prirodnih sokova, Pavelu, koji ne želi odati „recept“ dugog života, gradonačelnik je uputio čestitke za „prvih sto“!


- Iz Gornjeg Podotočja sam se preselio u Vukovinu nakon rata, ‘47., i cijeli sam život radio poljoprivredu. Recept za dugi život se ne može naučiti, ali radni ljudi dugo žive – kaže slavljenik Pavel.

Ovaj vitalni djed, do prije nekoliko mjeseci živo je potpuno sam, brinući o sebi i radeći uobičajene kućne poslove. U kćerkinu kuću preselio je nakon što je, radeći na dvorištu, slomio kuk.

- Nije htio prije k nama. Znao je reći da mu je najbolje samom, ali nakon slomljenog kuka, koji mu je zamijenjen, u rujnu prošle godine, preselio je k nama. Sada je bio u bolnici deset dana zbog upale pluća, ali se super oporavlja – kaže njegova kćer Božena uz napomenu kako je poslušan i dobar pacijent.

U kući, na prvi je pogled vidljivo, vlada zadovoljstvo i sreća, a u njoj je okupljeno pet generacija. – lako je tako živjeti kad netko drži konce – kaže Pavelov zet Rudolf uz osmijeh zadovoljstva. Njegova kćerka Lidija sa suprugom Daliborom i dvoje djece Leom i Leonom, s puno pažnje pripremila je proslavu za stoti rođendan svog pradjeda Pavela.

– Deda je super, on ima svoj smjer kojeg se drži i pitao me zašto sad proslava rođendana kada ga nikad nisam slavio – govori Lidija s puno ljubavi.

A djed Pavel samo kima glavom i kaže, a što vrijedi svima onima koji su slavili, kad ih sada više ne vidim, a ja sam još uvijek tu!

pavel2 [2]


Article printed from Grad Velika Gorica: http://www.gorica.hr

URL to article: http://www.gorica.hr/2013/03/stoti-rodendan-pavela-novosela-iz-vukovine/

URLs in this post:

[1] Image: http://www.gorica.hr/wp-content/uploads/pavel1.jpg

[2] Image: http://www.gorica.hr/wp-content/uploads/pavel2.jpg

Grad Velika Gorica - Gorica.hr - Službeni gradski portal