Grad Velika Gorica

Vijesti

Održana posljednja sjednica Gradskog vijeća u ovom mandatu

drazen35Na jučer održanoj 34. sjednici Gradskog vijeća doneseno je nekoliko odluka koje su građani i investitori očekivali sa velikim zanimanjem.

Prhvaćen je prijedlog gradonačelnika Dražena Barišića kojim je smanjena visina komunalnog doprinosa, čime će se Velikogoričanima financijski olakšati postupak legalizacije objekata, a gospodarstvenicima izgradnja novih pogona. Donesenom odlukom komunalni doprinos je za obiteljske kuće smanjen u prosjeku 30% do 40%, dok kod proizvodnih pogona taj popust iznosi i više od 50%. Uz popust, omogućena je i obročna otplata komunalnog doprinosa na 24 do 36 rata.

Tu su i odluke koju su već dugo iščekivali velikogorički gospodarstvenici i zainteresirani investitori, a odnose se na Radnu zonu Rakitovec-Turopolje. Jučer donesenim odlukama o prodaji zemljišta i pravu građenja, Radna zona je zapravo stavljena u funkciju i otvorena za ulaganja i izgradnju, odnosno otvaranje novih radnih mjesta.

Na sjednici je usvojen prijedlog Godišnjeg izvještaja o izvršenju Proračuna Grada Velike Gorice za 2012. g, te prijedlog I. izmjena i dopuna Proračuna Grada Velike Gorice za 2013. godinu. Donesena je i odluka o raspisivanju izbora za članove vijeća jedinica mjesne samouprave.