Grad Velika Gorica

Vijesti

Gradonačelnik Barišić predložio smanjenje troškova legalizacije objekata

komunalniGradonačelnik Dražen Barišić i njegov zamjenik Stjepan Kos predstavili su danas prijedlog odluke o komunalnom doprinosu, kojom se građanima želi omogućiti povoljniji uvjeti legalizacije, te investitorima olakšati ulaganje na velikogoričkom području. Prijedlog odluke naći će se na sljedećoj sjednici Gradskog vijeća, koje je prije stupanja na snagu mora izglasati.

Novom odlukom o komunalnom doprinosu vlasnicima obilteljskih kuća trošak će se u prosjeku smanjiti 30 do 40 % , dok će se investitorima koji grade proizvodne pogone trošak komunalnog doprinosa smanjiti i više od 50%.

- U ovoj situaciji kada građani jedva „spajaju kraj s krajem“, kada je u Hrvatskoj 376 tisuća nezaposlenih, kada Vlada samo uvodi nove troškove, a ne nudi rješenja, moramo izaći u susret našim sugrađanima, ali i investitorima kako bi se otvorila nova radna mjesta – izjavio je gradonačelnik Dražen Barišić.

Na tiskovnoj konferenciji predstavljen je i rad Info – centra za legalizaciju koji je otvoren početkom mjeseca, a koji svakodnevno posjeti stotinjak Velikogoričana. Uz Info-centar aktivna je i besplatna telefonska linija na broju 0800 4460 na koju se građani mogu javiti sa upitima o legalizaciji.

legalizacija-popusti