Grad Velika Gorica

Vijesti

Fašnički vikend

fasnik1Unatoč iznimno hladnoj suboti, Velikogoričani su i ove godine u velikom broju izašli na ulice kako bi pozdravili fašničke slupine iz Turopolja, ali i drugih dijelova Hrvatske. U Veliku Goricu došli su nam tako pod maskama gosti iz Čabra, Župe dubrovačke, Drežnika, Kutine, Ivanić Grada, Prepuštovca i drugih mjesta.

Fašnik je uvijek bio svojevrsni satirični odraz aktualnih događanja u državi i društvu, pa su tako i fašničke grupe svoje nastupe uglavnom posvetile gospodarskoj krizi, zdravstvenom odgoju i popularnim televizijskim serijama. Sudeći po nastupima, nejnepopularnija osoba trenutno među građanima je ministar financija Slavko Linić, a najpopularniji – Sulejman “televizijski”.

Maškarama se po običaju pridružio i gradonačelnik Dražen Barišić koji se ove godine pojavio kao pilot iz davnih dana prvih zrakoplovnih letova. Višestruka simbolika – Velika Gorica kao grad zrakoplovstva, nedavno smo obilježili 50. godina Zračne luke Pleso i najava početka izgradnje novog terminala Zračne luke. Osim toga, gradonačelnik kao prvi čovjek Velike Gorice zadužen je za “pilotiranje” gradom u ovim turbulentnim vremenima.

U nedjelju je u šatoru u Parku dr. Franje Tuđmana održan mali fašnik, na kojem su nastupile fašničke skupine iz velikogoričkih vrtića.

fasnik2fasnik3fasnik4fasnik5fasnik6fasnik71fasnik8fasnik9