Grad Velika Gorica

Obavijesti

U stanju pripravnosti dobrovoljna vatrogasna društva i pripadnici Civilne zaštite

snijeg3U proteklih nekoliko dana na našem je području pala rekordna količina snijega, u prosjeku 70-tak centimetara. Na čišćenju grada i odvozu snijega i danas se intenzivno radi. Aktiviran je Stožer za zaštitu i spašavanje. Kako je za danas navečer i sutra najavljen novi veliki snježni val, koristim ovu prigodu za poziv svima, koji su to u mogućnosti, u uključivanje u akciju čišćenja snijega. Na terenu će biti sve ekipe i svi kooperanti Zimske službe, kao i djelatnici tzv. Male zimske službe koji su zaduženi za čišćenje javnih gradskih površina i nogostupa. U stanju pripravnosti je 1.200 dobrovoljnih vatrogasaca i 230 pripadnika Civilne zaštite.

Na dežurstvo su pozvana i vijeća gradskih četvrti i mjesnih odbora, koja u suradnji s udrugama trebaju organizirati pomoć u čišćenju prioritetnih javnih površina u svojim mjestima.
Podsjećam i na obvezu čišćenja snijega s nogostupa ispred privatnih kuća i stanova, koje trebaju raditi vlasnici objekata. Radi normalnog funkcioniranja života u našem gradu naglašavam kako su prioriteti u čišćenju snijega sljedeći:
- Prilazi Domovima zdravlja, ambulantama i ljekarnama
- Prilazi dječjim vrtićima i školama
- Autobusna stajališta i nogostupi

Posebnu pozornost treba obratiti na čišćenje nogostupa ispred kuća i stanova u kojima žive naši stariji, nemoćni i bolesni sugrađani koji ne mogu sami očistiti snijeg. Pozivam i na brigu o istima od strane članova njihovih obitelji i najbližih susjeda. Nazovite ih, obiđite i opskrbite nužnim životnim namirnicama.
Dežurni broj zimske službe u koju se možete javiti u slučaju bilo kakvih potreba je 6221 844.
Kako nas pored novih obilnih snježnih padalina, prema najavama meteorologa, već u nedjelju očekuju vrlo niske temperature zraka, još jednom upućujem apel svima koji mogu pomoći neka se uključe u akciju čišćenja snijega. Zajedničkim snagama i naporima posljedice moguće elementarne nepogode svedimo na najmanju moguću mjeru.