Grad Velika Gorica

Vijesti

Sve ekipe su na terenu, čiste se i posipaju prometnice

snijegNa terenu su sve ekipe velike i male zimske službe, kao i kooperanti zaduženi za čišćenje u mjesnim odborima, ukupno 42 ekipe. Na kolnike je posipano 250 tona soli i 100 tona sipine.

Tijekom noći se odvozio snijeg i odvezeno je oko 1000 m3 snijega iz centra grada, a obavljeno je i čišćenje pješačkih staza kroz Veliku Goricu, osobito oko škola, vrtića i ustanova. Odvezen je i snijeg uz prometnice i pješačke staze gdje nema zelenog pojasa (Slavka Kolara – uz vrtić, staza na Zagrebačkoj – ulaz u V. Goricu, kritični dijelovi gdje postoji opasnost padanja snijega s krova, raskrižja – HBZ – Pape Ivana Pavla II, Sisačka/ Ivana Pavla II, Rakarska / Ivana Pavla II, raskrižje kod Unikomerca).

Tijekom dana je nastavljeno čišćenje pješačkih staza po naseljima i centru V. Gorice, te ručno čišćenje u kojem sudjeluje 30 radnika. Građani se mole za razumijevanje, uvažavanje vremenskih uvjeta te se vozači mole za poseban oprez u prometu. Podsjećamo i na obvezu čišćenja snijega ispred privatnik kuća i ulaza i stambenih zgrada.

Podsjećamo da su dežurni i predsjednici mjesnih odbora i gradskih četvrti, koji u suradnji s udrugama organiziraju čišćenje u svojim mjestima ukoliko se za time stvori potreba.