Grad Velika Gorica

Vijesti

Proglašeni najbolji velikogorički sportaši

sportas1U organizaciji Zajednice športskih udruga Grada Velike Gorice, jučer su u dvorani Pučkog otvorenog učilišta dodijeljene nagrade najboljim velikogoričkim sportašicama i sportašima u 2012. godini. Nagrade su dodijeljene u ukupno 14 kategorija, a nagradu za životno djelo dobio je Željko Vađić.

Najboljom velikgoričkom sportašicom proglašena je odbojkašica Azene Anita Solomun, dok je titulu najboljeg sportaša ponio zlatni olimpijac Giovanni Cernogoraz. ŽOK Azena je najbolja ekipa, a Streljačko društvo Gord najbolja momčad. Tomislav Mahin iz ŠDOTI Uspona najbolji je među sportašima sa invaliditetom, sportske nade godine su Nino Tomić (KK Gorica), Alen Grdenić (Karate klub Velika Gorica), Ivona Matijašić (JK Pinky), Dorotea Cvetković (TK Velika Gorica), Dora Stepušin (PK Megablast) i Matej Matanović (HRK Gorica).

Nagrađeni športski djelatnici su Dražen Vujnović (NK Udarnik), Miroslav Svekrić (NK Buna) i Slobodan Miščević (Badminton klub Velika Gorica).

- Kao gradonačelnik iznimno sam ponosan na uspjehe velikogoričkog sporta u protekloj godini, ne samo na postignute vrhunske rezultate pojedinaca i sportskih kolektiva, već i na broju mladih ljudi koje naši klubovi okupljaju i usmjeravaju ih u jednu od najljepših i najzdravijih životnih aktivnosti – izjavio je na dodjeli nagrada gradonačelnik Dražen Barišić. Gradonačelnik je najavio i skorašnji dovršetak trenažne dvorane i nova ulaganje u velikogorički sport.

- Naš Grad ove godine, vrlo uskoro, dobiva prvi kapitalni sportski objekt nakon 1987. godine, nakon Univerzijade, dobiva trenažnu sportsku dvoranu koja će umnogome olakšati rad i podići kvalitetu rada s mladima. Izdvajanja za sport, dakle, nije samo 6,5 mil kn za ZŠU, tu je i 150.000 kn pričuve za pomoć klubovima, 100.000 kn za Sportski savez osoba s invaliditetom, 150.000 kn za školski sport koji stvara one s posebnim darom, 300.000 kn za našu Sportsku ambulantu, te 3,6 mil kn za ŠRC Velika Gorica u čije će troškove ove godine ući i održavanje spomenute sportske dvorane. Ukupna izravna proračunska ulaganja u sport ove će godine iznositi 10,8 mil kn i to bez sredstava za gradnju trenažne sportske dvorane – istaknuo je gradonačelnik Barišić.

sportas2sportas3sportas4sportas5sportas6sportas7sportas8sportas9