- Grad Velika Gorica - http://www.gorica.hr -

Obilježen Dan grada

Posted By Gorica.hr On 14.12.2012. @ 02:03 In Vijesti | Comments Disabled

zastave [1]Nizom događanja jučer je obilježen Dan grada Velike Gorice. Ujutro su izaslanstva poližila vijenece i svijeće kod spomenika poginulim braniteljima, nakon čega je služena sveta misa u u Crkvi Navještenja Blažene Djevice Marije.

Svečana akademija povodom Dana grada održana je u velikoj dvorani Pučkog otvorenog učilišta. Na akademiji su podijeljena priznanja Grada Velike Gorice zaslužnim građanima.

Na svečanoj akademiji nazočili su brojni gosti i uzvanici, predsjednici mjesnih odbora i gradskih četvrti, predstavnici udruga, crkvenog, društvenog i političkog života.

U svom obraćanju, predsjednica Gradskog vijeća Vesna Škare Ožbolt naglasila je važnost razvoja grada, otvaranje novih radnih mjesta i međusobnu koordinaciju svih sudionika gradskog odlučivanja i upravljanja. Prisutne je pozdravio i župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić koji je istaknuo međusobnu dobru suradnju, posebice na zajedničkom uspješnom projektu gradnje Distributivnog centra u Radnoj zoni rakitovec.

Poslije podne je kod Muzeja Turopolja održan je prigodni program pod nazivom „Djeca svome gradu“, u kojem su nastupile dječje plesne, folklorne i zborske skupine, a posjetio i Djed Božičnjak.

Otvoren je i Adventski sajam, koji Grad Velika Gorica organizira u suradnji s Udruženjem obrtnika i Turističkom zajednicom.

Obilježavanje Dana grada završilo se u dvorcu Lukavec, “Turopoljskim spravišćem” Plemenite općine Turopoljske.

dangrada2 [2]dangrada3 [3]dangrada4 [4]dangrada5 [5]


Article printed from Grad Velika Gorica: http://www.gorica.hr

URL to article: http://www.gorica.hr/2012/12/obiljezen-dan-grada-2/

URLs in this post:

[1] Image: http://www.gorica.hr/wp-content/uploads/zastave.jpg

[2] Image: http://www.gorica.hr/wp-content/uploads/dangrada2.JPG

[3] Image: http://www.gorica.hr/wp-content/uploads/dangrada3.JPG

[4] Image: http://www.gorica.hr/wp-content/uploads/dangrada4.jpg

[5] Image: http://www.gorica.hr/wp-content/uploads/dangrada5.jpg

Grad Velika Gorica - Gorica.hr - Službeni gradski portal