Grad Velika Gorica

Vijesti

Obilježen Dan grada

zastaveNizom događanja jučer je obilježen Dan grada Velike Gorice. Ujutro su izaslanstva poližila vijenece i svijeće kod spomenika poginulim braniteljima, nakon čega je služena sveta misa u u Crkvi Navještenja Blažene Djevice Marije.

Svečana akademija povodom Dana grada održana je u velikoj dvorani Pučkog otvorenog učilišta. Na akademiji su podijeljena priznanja Grada Velike Gorice zaslužnim građanima.

Na svečanoj akademiji nazočili su brojni gosti i uzvanici, predsjednici mjesnih odbora i gradskih četvrti, predstavnici udruga, crkvenog, društvenog i političkog života.

U svom obraćanju, predsjednica Gradskog vijeća Vesna Škare Ožbolt naglasila je važnost razvoja grada, otvaranje novih radnih mjesta i međusobnu koordinaciju svih sudionika gradskog odlučivanja i upravljanja. Prisutne je pozdravio i župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić koji je istaknuo međusobnu dobru suradnju, posebice na zajedničkom uspješnom projektu gradnje Distributivnog centra u Radnoj zoni rakitovec.

Poslije podne je kod Muzeja Turopolja održan je prigodni program pod nazivom „Djeca svome gradu“, u kojem su nastupile dječje plesne, folklorne i zborske skupine, a posjetio i Djed Božičnjak.

Otvoren je i Adventski sajam, koji Grad Velika Gorica organizira u suradnji s Udruženjem obrtnika i Turističkom zajednicom.

Obilježavanje Dana grada završilo se u dvorcu Lukavec, “Turopoljskim spravišćem” Plemenite općine Turopoljske.

dangrada2dangrada3dangrada4dangrada5