Grad Velika Gorica

Vijesti

Izložba fotografija 'Snaga paraolimpizma'

izlozba1U izložbenom prostoru Pučkog otvorenog učilišta sinoć je otvorena izložba fotografija “Snaga paraolimpizma”, fotoreportera Hrvatske izvještajne novinske agencije Damira Senčara. Izložbu su otvorili gradonačelnik Velike Gorice Dražen Barišić i veleposlanik Velike Britanije u Republici Hrvatskoj Nj. E. David Arthur Slinn.

Na izložbi je prikazano 45 fotografija među kojima su i fotografije svih osam osvajača paraolimpijskih odličja za Hrvatsku počevši od Milke Milinković, Jelene Vuković, Mihovila Španje, Darka Kralja, Antonije Balek, Branimira Budetića, Mikele Ristoski do Zorana Talića, te šestorice paraolimpijaca koji su bili i dragovoljci Domominskog rata: Darka Kralja, Tomislava Zadre, Tomislava Špalja, Maria Dadića, Zorana Križaneca i Bore Rađenovića.

Damir Senčar već 18 godina radi u Hini, a za svoj je rad dobio više domaćih i međunarodnih nagrada i priznanja, među kojima je i ugledna nagrada “Paralympic Media Award for Photography” za najuspješniju fotografiju snimljenu na Paraolimpijskim igrama u Pekingu 2008., koja je također na izložbi.

“Snaga paraolimpizma” bit će, nakon Zagreba, Vukovara i Slavonskog Broda otvorena u Velikoj Gorici do 15. prosinca, a nakon toga seli u Sisak, Bjelovar, Varaždin, Karlovac, Pulu, Knin, Šibenik, Split i Dubrovnik.