Grad Velika Gorica

Vijesti

Grad Velika Gorica traži ispravak nepravde i brigu za sugrađane

hitnaTemeljem Zakona o zdravstvenoj zaštiti uspostavljena je mreža hitne medicinske pomoći, prema kojoj je Grad Velika Gorica ostao uskraćen za jedan tim. Prema uspostavljenoj mreži Grad Velika Gorica je dobio 5 timova što je zapravo smanjenje za 1 tim u odnosu na prethodno razdoblje. Na taj način Ministarstvo, ali i Zagrebačka županija kao osnivač, pokazali su nedovoljnu brigu za skrb 70 tisuća građana Velike Gorice i susjednih općina.

Zbog navedenog, gradonačelnik Dražen Barišić jutros je održao sastanak s predstavnicima Hitne medicinske pomoći i zatražio od župana Zagrebačke županije, kao osnivača Zavoda za hitnu medicinsku pomoć, na čiji se prijedlog i radila mreža, hitan sastanak kako bi se utvrdili propusti i pronašlo rješenje za građane Velike Gorice i susjednih općina Pokupsko, Kravarsko i Orle.

- Svima nam je poznato da je broj stanovnika Grada Velike Gorice ubrzano rastao i da je on sada oko 70.000,00 sa susjednim općinama, da je na području Grada najfrekventnija Zračna luka u Hrvatskoj, da je naša cestovna mreža jako prometna, da je konfiguracija terena zahtjevna i da je površina 790 km² te da je udaljenost pojedinih mjesta od sjedišta Hitne medicinske pomoći veća i od 45 km. Zbog svega navedenog lako je zaključiti da odobreni broj timova za područje koje nema bolnicu na svome području nikako ne zadovoljava te je ugrožavajući za zdravstvenu zaštitu naših građana – istaknuo je gradonačelnik Dražen Barišić.