Grad Velika Gorica

Vijesti

Velikogorički branitelji u Vukovaru

vukovar1Članovi Udruge vetarana Domovinskog rata Velike Gorice i Udruge udovica hrvatskih branitelja posjetili su u subotu 17. studenog 2012. grad heroj – Vukovar i odali počast stradalim vukovarskim braniteljima i civilima.

Posjet Vukovaru započeo je kod Spomen obilježja na Ovčari gdje je 20.11.1991. ubijeno, masakrirano i pokopano 200 ratnih zatočenika i nasilno odvedenih civila, među kojima su bili ranjenici, civili i osoblje vukovarske bolnice.

Velikogorički branitelji obišli su i Memorijalno groblje žrtava Domovinskog rata, gdje su položili vijence i zapalili svijeće, Memorijalni centar Domovinskog rata Vukovar koji je smješten u Vojarni „204.br. HV Vukovar“ u sastavu Hrvatskog vojnog učilišta „Petar Zrinski“ gdje je brigadir Petar Čavar okupljene upoznao s kronologijom i događajima vezanim vukovarsku bitku.

U Borovom selu velikogoričko izaslanstvo položilo je vijenac i zapalilo svijeće kod spomen obilježja posvećenog dvanaestorici redarstvenika ubijenih 2. svibnja 1991., a počast su odali i legendarnom zapovjedniku Blagi Zadri pored spomenika na Trpinjskoj cesti.

Na kraju posjeta Vukovaru velikogorički branitelji obišli su i križ na ušću Vuke u Dunav posvećen svim poginulima za slobodnu Hrvatsku, na kojem je glagoljicom uklesano ‘Navik on živi, ki zgine pošteno’.

vukovar2vukovar3vukovar4vukovar5