Grad Velika Gorica

Vijesti

SDP-ova Vlada postigla je svoj cilj: Sutra HEP može tražiti novo poskupljenje grijanja

grijanjeSutra na snagu stupaju novi Zakon o energiji i Zakon o regulaciji energetskih djelatnosti, kojima se donošenje cijena ili tarifa prenosi na HERA-u. Prema najavama, Hrvatska elektroprivreda će u skladu sa zakonskim mogućnostima iskoristiti pravo i uputiti zahtjev Hrvatskoj energetskoj regulatornoj agenciji (HERA) za poskupljenje grijanja.

Stupanjem na snagu ovog zakona Vlada je postigla svoj cilj, punjenje HEP-ovih proračunskih rupa na teret Velikogoričana. Nažalost, već je postala uobičajena praksa da SDP-ova Vlada sve probleme s kojima se suočava rješava na račun građana – od povećanja stope PDV-a, poskupljenja struje, sada grijanja, a i uvođenjem novih poreznih nameta. Jednom riječju, Vlada Zorana Milanovića provodi harač nad hrvatskim narodom.
Ovim putem još jednom javno osuđujem neopravdani zahtjev i preveliko poskupljenje koje će pogoditi Velikogoričane. U nekoliko sam navrata istaknuo da je poskupljenje za Veliku Goricu neopravdano i nepravedno u odnosu na druge gradove, jer je i sada cijena koju plaćaju Goričani veća od one koju plaćaju stanovnici Zagreba ili Siska.

Uz već poznate zahtjeve koje kao Grad šaljemo prema HEP-u, a odnose se na ujednačavanju cijena u Velikoj Gorici s cijenama u Zagrebu i Sisku; na smanjenje cijene kWh energije s 20 na 12 lipa, te na smanjenje cijene Kw snage s 14,42 kune na 11,13 kuna, kao i u Zagrebu, od HEP-a ću tražiti i smanjenje tzv. instalirane snage koja je u Velikoj Gorici neopravdano previsoka i ne odgovara stvarnoj instaliranoj snazi. Dodatno ću tražiti i sudjelovanje u financiranju razdjelnika topline za sve stanare stambenih zgrada.