Grad Velika Gorica

Vijesti

Gradonačelnik Barišić: 'Djeco, čestitam vam vaš dan!'

djeca1Svoj djeci, posebice mojim malim Velikogoričanima, čestitam današnji Međunarodni dan djeteta. Na današnji je dan 1959. godine Generalna skupština UN-a usvojila Deklaraciju o pravima djeteta, a trideset godina kasnije i Konvenciju o pravima djeteta.

Djeca su naše blago i bogatstvo. Na njima je naša budućnost. Velika Gorica poštuje i provodi Konvenciju o pravima djeteta i nizom aktivnosti posvećenih upravo djeci stekla je status Grada prijatelja djece.

Prijatelj djece Grad nije samo jedan dan, on to mora biti kontinuirano, provodeći mjere koje našoj djeci omogućavaju sretno i uspješno djetinjstvo i odrastanje.

Velika Gorica u tome uspijeva. Od rođenja do završetka školovanja Velika Gorica razvija niz programa koji djecu potiču na učenje, razvoj, igru, razmišljanje i slobodno izražavanje mišljenja. Posebno smo ponosni na naše Gradsko vijeće djece i mladih i na činjenicu da smo prvi grad u Hrvatskoj koji je osnovao Centar za djecu, mlade i obitelj. Nećemo stati. Svakodnevno jačamo naše težnje i dopunjujemo programe koji mogu našu velikogoričku djecu učiniti sretnom.