Grad Velika Gorica

Vijesti

Vijeće Gradske četvrti 'Braća Radić' o najavi poskupljenja grijanja

bradic3Na svojoj 27. sjednici Vijeće Gradske četvrti “Braća Radić” očitovalo se o najavi enormnog poskupljenja grijanja u stambenim zgradama. U svom zaključku Vijeće je podržalo izjavu gradonačelnika Velike Gorice Dražena Barišića kojom je izrazio protivljenje poskupljenju grijanja, te zatražio izjednačavanje cijene grijanja u Velikoj Gorici sa cijenama u Zagrebu i Sisku.

Vijeće Gradske četvrti “Braća Radić” podržalo je i gradonačelnikovu najavu subvencioniranja nabave i postavljanja razdjelnika topline na radijatorima u iznosu od 50% njihove cijene, kao što i podržava zaključke sa skupa vlasnika stambenih zgrada na kojem je zatraženo smanjenje cijene grijanja po KWh i smanjenje tzv. instalirane snage.

Vijeća Gradske četvrti “Braća Radić” osuđuje nepromišljenu odluku članova Gradskog vijeća Grada Velike Gorice koje odbilo izgradnju bioelektrane-toplane na području Velike Gorice, ne poštujući mišljenje struke i odbacujući nepovratna sredstva iz EU fondova.

Zaključkom je zatraženo i da HEP Toplinarstvo razdijeli grijanje radijatora od grijanja vode, a od Vlade RH da pripremi zakonsku uredbu prema kojoj će svi suvlasnici morati ugraditi mjerače potrošnje toplinske energije.

bradic