Grad Velika Gorica

Vijesti

Velikogoričan Ivan Svetopetrić - dobitnik nagrade Europske godine aktivnog starenja

svetopetricŠef Delegacije EU-a, veleposlanik Paul Vandoren, i potpredsjednica Vlade i ministrica socijalne politike i mladih, gđa Milanka Opačić, danas su, na Međunarodni dan starijih osoba, u prostorijama Ministarstva socijalne politike i mladih uručili nagrade pobjednicima natječaja „Mladi u srcu – Nagrada Europske godine aktivnog starenja”.

Između 77 pristiglih prijava, Ocjenjivački je odbor, na temelju kriterija propisanim natječajem (aktivno sudjelovanje u društvu, promicanje zdravog i aktivnog načina života), odabrao tri ravnopravna pobjednika natječaja – „Naj seniore/ku“.

Među dobitnicima nagrade je i Ivan Svetopetrić iz Velike Gorice, na prijedlog Centra za kulturu života Forum 50+. G. Svetopetrić je organizator niza edukativnih radionica, primjerice informatičkih radionica za starije, te tečajeva engleskog jezika i poduzetništva s ciljem poticanja zapošljavanja u svojoj lokalnoj zajednici.

Po dobivanju nagrade g. Ivan Svetopetrić posebno se zahvalio gradonačelniku Velike Gorice Draženu Barišiću, koji je svojom preporuku pružio potporu gospodinu Svetopetriću u samom natječaju.

„Naj seniorima/ki“ uručen je vaučer u vrijednosti od 8.000 kuna kojim je moguće financirati „Generacijsko okupljanje“, primjerice društveno događanje poput plesa ili zabave, izlet, sportski ili kulturni događaj i slično događanje po odabiru pobjednika. Pobjednicima je dodijeljeno i priznanje o sudjelovanju.