Grad Velika Gorica

Vijesti

'Prava jabuka - iz Turopolja s ljubavlju'

jabuke1Prva zajednička berba jabuka pokazala se uspješnih pothvatom goričkih učenika, sportaša, glazbenika, gospodarstvenika i obitelji Diković, u čijem je voćnjaku organizirana berba.

Pod sloganom “Prava jabuka – iz Turopilja s ljubavlju”, gradonačelnikovu pozivu na berbu, uz 50-ak učenika osnovnih škola, odazvali su se i zamjenik župana Zagrebačke županije Rudolf Vujević, popularni radijski voditelj Trpimir Vicković Vicko, predsjednik Rotary kluba Damir Kotrman, direktori Croatia i Euroherc osiguranja Bože Radoš i Krešimir Fijan, direktorica Turističke zajednice Milada Mesarić, predsjednik Zajednice kulturno umjetničkih udruga Vladimir Štarkelj, sportskih udruga Nenad Črnko, sportaši HNK Gorice, košarkaš Robert Troha i mnogi drugi.

- Ovo nam je prva zajednička berba i zadovoljan sam koliko se osoba odazvalo, a posebno mi je zadovoljstvo vidjeti kako naši osnovnoškolci sa oduševljenjem beru i isprobavaju jabuke. Moram istaknuti kako smo započeli s pripremama projekta „Velikogorički proizvod“, jer nam je želja goričkim proizvođačima omogućiti bolje uvjete i plasman na tržištu. Uz poticaje koje Grad daje za poljoprivredu, mislim da će s potvrdom „Velikogorički proizvod“ cjelina biti zaokružena – istaknuo je gradonačelnik Barišić.

Gradonačelnika Barišića podržao je zamjenik župana Rudolf Vujević istaknuvši i projekte koje sufinancira Zagrebačka županija. Vujević se posebno osvrnuo i na Distributivni centar koji je počeo s radom, upravo s ciljem čuvanja, sortiranja proizvoda i njihovog boljeg plasmana na tržište.

jabuke2jabuke3jabuke4jabuke5jabuke6jabuke7jabuke8jabuke9jabuke10jabuke11jabuke12jabuke13