Grad Velika Gorica

Vijesti

Obilježavanje 21. godišnjice osnutka 153. brigade HV – Velika Gorica

153br1Nizom aktivnosti Udruga pripadnika 153. brigade HV – Velika Gorica obilježila je 21. godišnjicu osnutka. U nedjelju 30. rujna 2012. izaslanstvo Udruge položilo je vijence na spomen obilježja u Jankešima i Donjem Hruševcu, prvim zapovjednim mjestima brigade.

Sveta misa zadušnica u Crkvi Blažene Djevice Marije u Velikoj Gorici za poginule branitelje velikogoričke brigade održana je 2. listopada 2012. godine uz nazočnost velikogoričkih branitelja, gradonačelnika Dražena Barišića i mnoštva sugrađana. Na sam dan osnutka velikogoričke brigade, 3. listopada 2012. godine položeni su vijenci i zapaljene svijeće na spomenicima poginulim braniteljima u Velikoj Gorici i u vojarni Satnik Josip Zidar u Velikoj Buni.

S mosta u Pokupskom položen je vijenac u rijeku Kupu u spomen poginulim braniteljima pokupskog ratišta. Sat povijesti održan je u šumi Kljuki kod zemunice – osmatračnice u nazočnosti pedesetak branitelja, petstotinjak učenika iz svih osnovnih škola Velike Gorice, Pokupskog i Kravarskog, te drugih uzvanika. Nazočnima su se obratili: brigadir Tihomir Herceg, izaslanik Načelnika glavnog stožera OS RH general pukovnika Drage Lovrića, Dražen Barišić gradonačelnik Velike Gorice, Božidar Škrinjarić načelnik općine Pokupsko i Ivan Mišerić, predsjednik Udruge pripadnika 153. brigade HV – Velika Gorica.

Susret je završio hodnjom svih uzvanika, branitelja i djece do škole u Pokupskom gdje je za djecu organiziran prigodni program i druženje.

153br2153br3153br4