Grad Velika Gorica

Vijesti

Grad Zagreb nije riješio ugovore za javni prijevoz srednjoškolaca

zetUčenici koji pohađaju škole na području Grada Velike Gorice dočekali su svoje pravo na ostvarenje besplatnih karata za javni prijevoz. Nažalost, za velikogoričke učenike koji pohađaju škole u Gradu Zagrebu, problem još nije riješen.

Grad Velika Gorica donio je odluku o sufinanciranju troškova u iznosu od 25 % za sve učenike srednjih škola, koji ostvaruju to pravo prema odluci Vlade RH, koja prijevoz no, Grad Zagreb još uvijek nije riješio svoje odnose sa ZET-om.

- Izražavam žaljenje zbog tako dugotrajnog postupka i nadam se da će se problem uskoro riješiti kako zbog zagrebačkih odnosa ne bi bili oštećeni naši velikogorički učenici. Mi smo kao Grad Velika Gorica donijeli odluku o sufinanciranju, imamo osigurana sredstva za tu namjenu i žao nam je da učenici još uvijek nisu u mogućnosti koristiti besplatan javni prijevoz – istaknuo je gradonačelnik Dražen Barišić.

Učenici koji su kupili mjesečnu kartu za rujan po punoj cijeni, ako žele povrat sredstava, trebaju dostaviti ovjerenu Potvrdu za rujan i račun o kupljenoj karti. Novac će im biti vraćen nakon doznake sredstava od strane Županije.