Grad Velika Gorica

Vijesti

Zbog sumnji u krivotvorenje službenih dokumenata zatražena istraga

Zbog sumnji u krivotvorenje službenih dokumenata Grada Velike Gorice, a nakon očitovanja službenice, koja je svojom izjavom potkrijepila sumnju da je došlo do krivotvorenja, gradonačelnik Dražen Barišić slučaj je prijavio Državnom odvjetništvu.

Podsjetimo javnost, riječ je o Rješenju za građenje, koje predviđa rekonstrukciju Tržnog centra. Predsjednica Gradskog vijeća Vesna Škare Ožbolt na tematskoj sjednici Vijeća, 30. kolovoza baratala je Rješenjem za koje je utvrđeno kako nije identično onome izdanom u Upravnom odjelu za prostorno uređenje i graditeljstvo. Istim takvim Rješenjem, gradonačelniku se prije nekoliko dana obratio Zvonimir Andabak (presumirani vlasnik nekoliko poslovnih prostora na Tržnom centru) tražeći na osnovu njega obustavu radova na Tržnom centru.

Budući da je primjerak radne verzije rješenja i originalne, službene verzije imala jedino Služba Gradskog vijeća, postavlja se sumnja u nezakonite radnje nepoznatog počinitelja, zbog čega je slučaj prijavljen Državnom odvjetništvu.